Παρασκευή
21 Ιουνίου 2024

Δικαιοσύνη: Αποχωρούν 32 ανώτατοι δικαστές στις 30 Ιουνίου – Ποιοι προάγονται στις θέσεις τους (ονόματα)

Ελλάδα

Με την λήξη του τρέχοντος δικαστικού έτους στις 30 Ιουνίου 2024 συνταξιοδοτούνται τέσσερις δικαστές από το Συμβούλιο της Επικρατείας, μεταξύ των οποίων είναι και η πρόεδρος του Ευαγγελία Νίκα.

Από τον Άρειο Πάγο και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου παραιτούνται 28 δικαστές και εισαγγελείς. Αυτό σημαίνει ότι στον χώρο της Δικαιοσύνης συνολικά θα συνταξιοδοτηθούν από τα δυο ανώτατα δικαστήρια της χώρας 32 δικαστές και εισαγγελείς.

Τα κενά των θέσεων του προέδρου και αντιπροέδρου του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως και των αντιπροέδρων και αντεισαγγελέων του Αρείου Πάγου θα καλυφθούν από το υπουργικό συμβούλιο μετά από πρόταση του υπουργού Δικαιοσύνης.

Αναλυτικότερα, από το Συμβούλιο της Επικρατείας αποχωρούν η πρόεδρος Ευαγγελία Νίκα, η αντιπρόεδρος Μαρίνα Κωνσταντινίδου και οι σύμβουλοι Επικρατείας Δημήτριος Γρατσίας και Ελένη Παπαδημητρίου.

Από τον Άρειο Πάγο αποχωρούν 8 αντιπρόεδροι, 7 αντεισαγγελείς  και 13 αρεοπαγίτες.

Συγκεκριμένα, αποχωρούν 8 αντιπρόεδροι που είναι οι Νικόλαος Πιπιλίγκας, Θεόδωρος Κανελλόπουλος, Γεώργιος Χριστοδούλου, Ελένη Φραγκάκη, Μαρία Μουλιανιτάκη, Μυρσίνη Παπαχίου και Αικατερίνη Κρυσταλλίδου.

Παράλληλα, αποχωρούν 13 αρεοπαγίτες που είναι οι Γεώργιος Κλαμαρίδης, Κυριάκος Μπαμπαλίδης, Μαρία Βάρκα, Σοφία Οικονόμου, Δημήτρης Τράγκας, Ελένη Μπερτσιά, Διονύσιος Παλλαδινός, Ασπασία Μεσσηνιάτη -Γρυπάρη, Ελευθέριος Σισμανίδης, Νικόλαος Πουλάκος, Χρήστος Νάστας, Τριανταφύλλη Δρακοπούλου και Μαλαματένια Κουράκου.

Από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου αποχωρούν 8 αντεισαγγελείς που είναι οι Αριστέα Θεοδόση, Ιωάννης Αγγελής, Ιωάννης Προβατάρης, Όλγα Σμυρλή, Ιωάννης Μωραΐτάκης, Αριστοτέλης Χριστόπουλος και Γεώργιος Οικονόμου.

Ωστόσο, από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης προήχθησαν 20 πρόεδροι Εφετών στο βαθμό του αρεοπαγίτη. Πρόκειται για τους Μπιτσακάκη Ευγενία, Πατσιάρα Αικατερίνη, Αρχοντάκη Μαρία, Φιλόπουλο Παναγιώτη, Γρίβα Παρασκευή, Κακαβιά Στυλιανό, Μικρούδη Γεώργιο, Γίτση Ευαγγέλια, Νικολόπουλο Αθανάσιο, Λεβεντελή Ελένη – Παναγιώτα, Τατσέλου Μαρία, Νικολάου Ειρήνη, Μπολτέτσο Παναγιώτη, Καραμανίδου Αναστασία, Στρατσιάνη Ιωάννα, Τζίμα Χριστίνα, Σιαννού ‘Άλκηστη, Μουγιαντσή Βασιλική, Εμμανουηλίδου Κωνσταντία και Καρδαρά Αγγελική.

Από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο προήχθησαν 8 εισαγγελείς Εφετών σε αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου. Πρόκειται για τους Ζάκκα Παγώνα, Βαρδάκη Καλλιόπη, Μητρούλια Δημήτριο, Σοφουλάκη Κωνσταντίνο, Μπακέλα Ευάγγελο, Λογοθέτη Σοφοκλή, Κωσταρέλλο Στυλιανό και Ψυρή Αικατερίνη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Υπάρχουν γιατροί που τιμούν τον όρκο του Ιπποκράτη: Ακτινολόγος μπήκε στον αξονικό τομογράφο μαζί με εγκαταλελειμμένο βρέφος που δεν είχε συνοδό

Σε μία απίστευτη κίνηση ανθρωπιάς προχώρησε ακτινολόγος στην Ογκολογική Μονάδα Παίδων «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη – Ελπίδα», η οποία πήρε αγκαλιά εγκαταλελειμμένο βρέφος που δεν είχ...

Μεγάλη φωτιά στο Κρανίδι κοντά στα σπίτια - Μήνυμα για εκκένωση προς Πόρτο Χέλι και Ερμιόνη (Videos)

Μεγάλη φωτιά κοντά σε σπίτια ξέσπασε στις 4 το απόγευμα στο Κρανίδι Αργολίδας. Από το 112 έχει σταλεί μήνυμα για εκκένωση της περιοχής προς το Πόρτο Χέλι και την Ερμιόνη. Λίγο ...

Φωτιά στη Μεγαλόπολη, κοντά στο ορυχείο της ΔΕΗ: Εκκενώνεται η περιοχή Χωρέμη, μήνυμα του 112

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική, καθώς όπως έγινε γνωστό φωτιά ξέσπασε στη Μεγαλόπολη κοντά σε ορυχείο της ΔΕΗ. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στη φωτιά της Μεγαλόπολης ...

Φόρτωση άρθρων...