Στο δικαστήριο έφτασε το πρωί ο σκηνοθέτης και ηθοποιός Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος κατηγορείται για τέσσερις βιασμούς. Η διαδικασία συνεχίζεται σήμερα, ενώ στην προηγούμενη συνεδρίαση είχε καταθέσει ο 27χρονος που καταγγέλλει ότι βιάστηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη το 2011 σε ηλικία 16 ετών. Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, o 27χρονος υπέπεσε κατά την κατάθεσή του σε πλήθος αντιφάσεων.

«Η κατάθεση είναι απολύτως ψευδής. Η μήνυση υποβλήθηκε 10 ή 11 χρόνια μετά από το συμβάν, δεν υπάρχει ιατροδικαστική έκθεση, αλλά ούτε και μάρτυρες», είπε ο Αλέξης Κούγιας υποστηρίζοντας ότι ο μάρτυρας «έπεσε σε αντιφάσεις σχετικά με το πότε αποφάσισε να υποβάλει μήνυση, μπέρδεψε τις ημερομηνίες, δεν είπε αλήθεια για την επαγγελματική του ταυτότητα, πρόκειται περί κοινού απατεώνα». Ο δικηγόρος του κατηγορούμενου σκηνοθέτη και ηθοποιός εντόπισε 19 αντιφάσεις, όπως αναφέρει στη μήνυση, .

«Ζητούμε την εφαρμογή του άρθρου 38 και να διαβιβαστεί η μήνυση στην εισαγγελία για να ασκήσει δίωξη». ανέφερε με τον συνήγορο του μάρτυρα και μηνυτή Γιάννη Βλάχο να επιφυλάσσεται να σχολιάσει στην επόμενη συνεδρίαση.

Πάντως, ο εισαγγελέας της έδρας επισήμανε μετά το τέλος της εξέτασης ότι ίσως το δικαστήριο να χρειαστεί διευκρινίσεις από τον μάρτυρα.