Τρίτη
21 Μαΐου 2024

Δίκη για το Μάτι: Η πρόεδρος ξεκινά την καθαρογραφή της απόφασης – Ίσως και τον Ιούνιο η δευτεροβάθμια δίκη

Ελλάδα

Με παρέμβαση της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα Χριστοδουλέα, απαλλάσσεται από κάθε άλλη επαγγελματική υποχρέωση η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, η οποία εξέδωσε την πρωτόδικη απόφαση για Μάτι, προκειμένου εντός Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η καθαρογραφεί η απόφαση για την τραγωδία.

Οι δικαστικές Αρχές θέτουν στόχο ως το τέλος Μαΐου να είναι εφικτός ο προσδιορισμός της δευτεροβάθμιας δίκης όσο πιο γρήγορα γίνεται, καθώς η υπόθεση παραγράφεται σε δύο χρόνια.

Αν τηρηθεί το πλάνο που έχει τεθεί, εκτιμάται ότι αν κινηθεί γρήγορα η διαδικασία για τις επιδόσεις κ.λπ., η δευτεροβάθμια δίκη θα μπορούσε να ξεκινήσει μέσα στον Ιούνιο ή τον Ιούλιο.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου μεταξύ άλλων ζήτησε να διερευνηθεί αυτεπαγγέλτως από την Εισαγγελία Εφετών αν υπάρχει δυνατότητα αυτεπάγγελτης έφεσης στο αθωωτικό μέρος της απόφασης του Πλημμελειοδικείου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Το ΣτΕ αναστέλλει τη λειτουργία του για ένα μήνα για επισκευές στο Αρσάκειο Μέγαρο

Το Συμβούλιο της Επικρατείας προσωρινά για ένα μήνα θα αναστείλει την λειτουργία του λόγω των μεγάλων επισκευαστικών εργασιών που έχουν ξεκινήσει στο Αρσάκειο Μέγαρο επί της οδού Π...

Panic Button: Επεκτείνεται σε ολόκληρη τη χώρα - Χορηγείται πλέον σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας

Σε κάθε ενήλικο θύμα ενδοοικογενειακής βίας, ανεξαρτήτως φύλου, σε ολόκληρη τη χώρα, θα χορηγείται πλέον το Panic Button, έπειτα από Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Προστασία...

Φόρτωση άρθρων...