Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Δίκη Πισπιρίγκου: Τι κατέθεσε ο παιδίατρος που εξέτασε την Τζωρτζίνα στο «Καραμανδάνειο»

Συνεχίστηκε σήμερα η δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της, με την κατάθεση του παιδιάτρου Θανάση Φίλια, που εξέτασε την Τζωρτζίνα αμέσως μετά την εισαγωγή της στο «Καραμανδάνειο» Νοσοκομείο τον Απρίλιο του 2021.

«Από την εξέταση δεν παρουσιάστηκε κάτι. Η μητέρα μου είπε πως ενώ κοιμόταν παρουσίασε κινήσεις άκρων, είχαν μελανιάσει ελαφρώς τα χείλη του και κράτησε περίπου πέντε λεπτά. Ανέφερε ότι υπήρχε και δεύτερο παρόμοιο επεισόδιο διαρκείας δυο δευτερολέπτων», ανέφερε ο γιατρός.

Ακόμα, ο μάρτυρας είπε ότι ζήτησε να γίνουν εξετάσεις και την επόμενη ημέρα αφού επισκέφθηκε με άλλους γιατρούς το παιδί καταλήξανε ότι μπορεί να πάει στο σπίτι. Λίγο αργότερα ένας νοσηλευτής ανάφερε πως η μητέρα τον ενημέρωσε πως το παιδί είχε κάνει εμετό κι έτσι αποφασίστηκε να μείνει το κοριτσάκι μέσα για παρακολούθηση».

Το Σάββατο το πρωί το κοριτσάκι φαινόταν καλά και όπως ανάφερε ο παιδίατρος έγινε ένας υπέρηχος, ο οποίος δεν είχε ευρήματα.

«Κάναμε τον υπέρηχο και δεν βρέθηκε κάτι, παρά μόνο ένα μη ειδικό εύρημα που συναντώνται συχνά σε παιδιά που περνούν μια ιωσούλα με κοιλιακό άλγος. Το απόγευμα του Σαββάτου ήταν μια χαρά το παιδί, είχε φάει ελαφρά. Κατά τις 10 το βράδυ με ενημέρωσαν ότι το παιδί ενώ κοιμόταν, ξύπνησε και παρουσίασε κοιλιακό άλγος με τάση για εμετό και βήχα. Είχε πτώση οξυγόνου. Του έβαλαν οξυγόνο και ανέβηκε αμέσως στο 98%, της έκαναν ένα κύκλο με εισπνεόμενα και έφυγε και ο βήχας. Δώσαμε αντιβίωση γιατί σκέφτηκα ήταν κάποια εισρόφηση».

Πρόεδρος: Πώς αποτυπώνονται οι σπασμοί σε ένα παιδί;

Μάρτυρας: Αρχικά συχνά φαίνεται νωχελικό. Από τη νευρολογική εξέταση μπορεί να μη φανεί κάτι. Το εγκεφαλογράφημα θα έχει ευρήματα. Κι αν δεν δείξει το πρώτο θα δείξει αυτό που γίνεται σε ύπνωση. Η εξέταση cpk δείχνει ευρήματα, ανεβαίνουν τα επίπεδα.

Πρόεδρος: Θα φαινόταν σε άλλη εξέταση;

Μάρτυρας: Σε μια μαγνητική εγκεφάλου ίσως υπάρχουν ευρήματα.

Νωρίτερα, οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια και αποφάσισαν να διαβιβαστεί απόσπασμα της δήλωσης-μήνυσής του περί διαρροής της δικογραφίας στην εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών για τη διερεύνηση τυχόν αυτεπαγγέλτως και μη διωκόμενων αδικημάτων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1 Μαΐου

Δεμένα θα είναι την 1η Μαΐου τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γενική...

Συναγερμός στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» – Αεροσκάφος Boeing 737 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς ένα αεροσκάφος τύπου Boeing 737 πραγματοποίησε αναγκαστική προσγείωση. Πρόκειται για αεροσκάφος της ετ...

Φόρτωση άρθρων...