Τρίτη
16 Δεκεμβρίου 2025

Δικηγόρος του Πειραιά και γόνοι επιχειρηματικής οικογένειας εμπλέκονται στο αλβανικό κύκλωμα ναρκωτικών

Ελλάδα

Ενας δικηγόρος του Πειραιά, δύο αδέλφια, γόνοι επιχειρηματικής οικογένειας της Αθήνας και δύο Αλβανοί μετρ στη διακίνηση ναρκωτικών με φουσκωτά σκάφη τεράστιας ιπποδύναμης που φαίνονταν να ανήκουν σε offshore εταιρίες, είναι μεταξύ των 9 κατηγορούμενων, στην υπόθεση του 1,5 τόνου κάνναβης που εντοπίστηκε στην Ιταλία.

Σύμφωνα με τον «Ελεύθερο Τύπο», η οργάνωση που εξάρθρωσαν η Δίωξη Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου και το Λιμενικό είναι μία από τις ισχυρότερες στη διακίνηση κάνναβης, στο τρίγωνο Ελλάδα-Αλβανία-Ιταλία.

Κατάθεση έχουν δώσει και δύο αδέλφια γνωστού επιχειρηματία που έχει απασχολήσει τη σόου μπιζ.

Στο πάρκινγκ σκαφών τους, στην Αθήνα, φυλάσσονταν δύο από τα σκάφη του κυκλώματος. Οπως προκύπτει όμως, δεν γνώριζαν τη δράση των εμπλεκομένων.

Το Λιμενικό κατάσχεσε από το εν λόγω πάρκινγκ και το δεύτερο σκάφος της οργάνωσης, την περασμένη Παρασκευή, με το οποίο μεταφέρονταν τα ναρκωτικά.

Αυτό αρχικά φυλασσόταν στο πάρκινγκ, στη συνέχεια μεταφέρθηκε σε άλλο χώρο στο Σούνιο και μετά χρησιμοποιήθηκε.

Οι δικαστικές αρχές συνεχίζουν την έρευνα, ενώ πιθανόν σε αυτές να εμπλακεί και το ΣΔΟΕ, για να εντοπιστούν οι «διαδρομές» του «μαύρου» χρήματος. Επιπλέον, μεταξύ άλλων θα εξεταστεί και το ενδεχόμενο να συνδέεται αυτό το κύκλωμα με εκείνο που διακινούσε τα Captagon, τα λεγόμενα χάπια των τζιχαντιστών, που εξαρθρώθηκε τον Μάρτιο.

Και σε εκείνη την υπόθεση αρχηγός ήταν ένας Αλβανός, γνωστός με το ψευδώνυμο «Αντρέας», ο οποίος κατάφερε στις 2 Μαρτίου 2017 να διαφύγει της σύλληψης πηδώντας στον ακάλυπτο χώρο του σπιτιού του στο Γαλάτσι. Το συγκεκριμένο άτομο, όπως και οι δύο ομοεθνείς του «εγκέφαλοι» του νέου κυκλώματος είναι για χρόνια στο μικροσκόπιο των αρχών για ναρκωτικά, αλλά πάντα κατάφερναν να «ξεγλιστρούν», όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος».

Στην περίπτωση της μεταφοράς του 1,5 τόνου κάνναβης στην Ιταλία στις 7 Απριλίου 2017 οι δύο «αρχηγοί» δεν βρίσκονταν στο σκάφος και συνελήφθησαν από άνδρες Δίωξης Ναρκωτικών και Λαθρεμπορίου έξω από δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά που ανήκει στον κατηγορούμενο δικηγόρο.

Οι δύο Αλβανοί διακινούσαν τα ναρκωτικά μεταξύ Ελλάδας, Αλβανίας και Ιταλίας, για να τα πουλήσουν στην Ευρώπη.

Στις 7 Απριλίου μέλη της οργάνωσης ξεφόρτωσαν το φορτίο στις ιταλικές ακτές και συνελήφθησαν ύστερα από κινηματογραφική καταδίωξη νότια του Ταινάρου. Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, η αξία του φορτίου τους αγγίζει τα 10 εκατ. ευρώ.

Ακολουθώντας τη διαδρομή των χρημάτων, οι αξιωματικοί του Λιμενικού διαπίστωσαν ότι το κύκλωμα είχε αγοράσει πάρκινγκ στην Καλλιθέα, πιθανόν για «ξέπλυμα» μαύρου χρήματος. Ακόμη, ερευνάται το κατά πόσο μπορεί μέρος των εσόδων να κατέληγε σε μεγαλύτερα «κεφάλια» στην Αλβανία.

Το «κουβάρι» της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται από τον περασμένο Οκτώβριο. Τότε, το Λιμεναρχείο Πάτρας εντόπισε πρόβλημα στα χαρτιά του σκάφους με το οποίο στη συνέχεια μεταφέρθηκαν τα ναρκωτικά στην Ιταλία.

Τότε είχε ελληνική σημαία και φαινόταν ότι ανήκει σε επιχειρηματία. Οταν το σκάφος μετά τον έλεγχο παραδόθηκε ξανά στον ιδιοκτήτη, ο δικηγόρος του Πειραιά που εμπλέκεται στην υπόθεση ανέλαβε τη μεταβίβαση του σε offshore εταιρεία αλλάζοντας τη σημαία από ελληνική σε κυπριακή.

Από εκείνη τη στιγμή το σκάφος δεν έφυγε από τα «μάτια» των αρμόδιων υπηρεσιών.

Συνολικά έχουν συλληφθεί τέσσερις Ελληνες και πέντε Αλβανοί. Ανάμεσα στους Ελληνες είναι δύο αδέλφια, γόνοι επιχειρηματικής οικογένειας, που μέχρι σήμερα διατηρούσαν χαμηλό προφίλ και δεν είχαν ποινικό παρελθόν.

Επίσης, συνελήφθη γνωστός δικηγόρος του Πειραιά, ο οποίος, σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», ήταν εξαιρετικά ψύχραιμος ακόμα και μετά τη σύλληψή του. Ο τέταρτος Ελληνας είναι χειριστής γερανού που ασχολείται με μεταφορές σκαφών.

Από τους πέντε Αλβανούς, οι τρεις επέβαιναν στο σκάφος στις 7 Απριλίου και οι άλλοι δύο που φέρονται ως «εγκέφαλοι» συνελήφθησαν στον Πειραιά. Από τους εννιά συλληφθέντες προφυλακίστηκαν οι οχτώ. Ο μόνος που δεν πήρε το δρόμο για τη φυλακή ήταν ο Ελληνας χειριστής γερανού.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς «ξάφριζε» επιδοτήσεις η συμμορία της Κρήτης – Ο ρόλος του αγροτοσυνδικαλιστή, του λογιστή και της δικηγόρου

Κάτι από… Καμόρα στην Ιταλία θυμίζει, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχημάτισε η Οικονομική Αστυνομία, η εγκληματική ομάδα με έδρα τις Αρχάνες Ηρακλείου Κρήτης, που λάμβανε παρανόμως...

Aνοίγει η πύλη για διαδοχικές κακοκαιρίες - Άστατος ο καιρός Χριστούγεννα και Πρωτοχρονιά

Σε φάση προοδευτικής επιδείνωσης βρίσκεται ο καιρός στην Ελλάδα, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, καθώς από την Παρασκευή αρχίζει να καταρρέει ο αντικυκλώνας που επικρατεί μέχρι σ...

Φόρτωση άρθρων...