Το ποσό των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό Ισραηλινό που θα σκότωναν στην Αθήνα θα λάμβανε κάθε ένας από τους δυο Πακιστανούς που συνελήφθησαν από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία και την ΕΥΠ.

Αυτό τουλάχιστον τους έλεγε ο 30χρονος “εγκέφαλος” των σχεδιαζόμενων επιθέσεων. Όπως προκύπτει από τις συνομιλίες τους, ο άνδρας καλούσε τους δυο συλληφθέντες να πραγματοποιήσουν ένοπλη επίθεση στο εστιατόριο στου Ψυρρή ενώ μέσα θα είχε 50-60 άτομα.

Στην περίπτωση που δεν κατάφερναν να βρουν οπλισμό, τους ζητούσε να “βάλουν φωτιά με φιάλες προπανίου, για να καούν όσοι βρίσκονται μέσα”.

«Ήθελαν μαζικές δολοφονίες»

Οι δύο Πακιστανοί τρομοκράτες, ήταν αποφασισμένοι να προχωρήσουν σε μαζικές δολοφονίες Ισραηλινών προκειμένου να προκαλέσουν χάος στην Αθήνα.

Ο αρχηγός του κυκλώματος που διαμένει στο Ιράν, ζήτησε από τους δυο άνδρες, 27 και 29 ετών να “σκοτώσουν όσους περισσότερους μπορούν από το Ισραηλινό εστιατόριο στου Ψυρρή, με όπλα ή με ανάφλεξη φιαλών προπανίου”. Παράλληλα μέσω της εφαρμογής what’s up, με την οποία επικοινωνούσαν τους ζητούσε να σκοτώσουν πολίτες σε γήπεδα και εμπορικά κέντρα.

Πως εντοπίστηκαν

Η αντιτρομοκρατική υπηρεσία και η ΕΥΠ, έφτασαν στα ίχνη των δυο ατόμων, μετά από πληροφορίες που περιήλθαν στην διάθεση των στελεχών τους, από πράκτορες ξένων μυστικών υπηρεσιών. Άλλωστε τους είχαν θέσει υπό ψηφιακή παρακολούθηση από τον Νοέμβριο του 2021 και “άκουγαν” τις τηλεφωνικές τους επικοινωνίες. Είχαν προηγηθεί συλλήψεις του τρομοκρατικού δικτύου, σε Κύπρο και Τουρκία, ενώ ανώτατες πηγές της ΕΛ. ΑΣ, αναφέρουν πως “θεωρούμε βέβαιο πως υπάρχουν τρομοκρατικά παρακλάδια της τρομοκρατικής ομάδας και σε άλλη χώρα της Ευρώπης“.

Οι αρχές αποφάσισαν να προχωρήσουν στην σύλληψη των δυο ατόμων όταν διαπίστωσαν πως βρίσκονταν ένα βήμα πριν την πραγματοποίηση ανθρωποκτονίας Ισραηλινού στόχου. Εντόπισαν τους δυο Πακιστανούς μαζί με 15 ακόμη άτομα, μέσα σε διαμέρισμα στην Ομόνοια. Οι δράστες προσπαθούσαν από τον περασμένο Νοέμβριο να στρατολογήσουν άτομα Πακιστανικής υπηκοότητας για τις ενέργειες τους, οι οποίοι όμως αρνούνταν να συμμετάσχουν σε δολοφονίες και επιθέσεις.

Ακολούθησαν έρευνες στα σπίτια που διέμεναν μόνιμα σε Ζάκυνθο και Σπάρτη οι δυο άνδρες και εργάζονταν ως εργάτες γης, με τα στελέχη των ειδικών υπηρεσιών να μην εντοπίζουν όπλα και εκρηκτικά αν και όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, “εντοπίστηκαν κάποια ευρήματα”.