Δευτέρα
20 Μαΐου 2024

Δίωξη για κακούργημα στον Ευάγγελο Μυτιληναίο

Ελλάδα

Ποινική δίωξη σε βάρος του προέδρου του Ομίλου Μυτιληναίος αλλά και του ΣΕΒ, Ευάγγελου Μυτιληναίου, καθώς και του πρώην διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Στέργιου Νέζη, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η δίωξη αφορά τα κακουργήματα της ενεργητικής και παθητικής δωροδοκίας καθώς και αυτό του ξεπλύματος μαύρου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η δικαιοσύνη καλείται να ερευνήσει μίζα ύψους 250.000 ευρώ που φέρεται να δόθηκε -μέσω εμβάσματος- στον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΔΕΗ προκειμένου η εταιρεία ΜΕΤΚΑ να πάρει έργο (σ.σ. μονάδα της ΔΕΗ) στο Λαύριο.

Το χρονικό πλαίσιο στο οποίο τοποθετείται η υπόθεση είναι τα έτη 2002-2003, αξίζει δε να σημειωθεί οτι είχε υπάρξει σχετική καταγγελία κατά το παρελθόν απο τον πρώην πρόεδρο της ΔΕΗ Γιάννη Παλαιοκρασσά.

Ο Στέργιος Νέζης ειχε- μεταξύ άλλων - κατηγορηθεί για απιστία, πλην όμως η έλλειψη στοιχείων οδήγησε το δικαστήριο στην αθώωση του.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς στη Θεσσαλονίκη

Επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε λίγο πριν τις 20:00 στην Πολίχνη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες στο επεισόδιο ενεπλάκησαν οι επιβάτες δύο οχημάτων. Μπρο...

Συνελήφθη μέλος συμμορίας που έκλεβε έξυπνες συσκευές από καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών

Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής εντόπισαν την Παρασκευή το μεσημέρι, στη Νέα Ιωνία, ένα 45χρονο αμέσως μετά τη διαφυγή ...

Φόρτωση άρθρων...