Κυριακή
05 Μαΐου 2024

Δίχασε το Twitter η ροζ σημαία της Λαλέ που έβαλε ο Δούκας στο δημαρχείο της Αθήνας

Ελλάδα

Μπέρδεψε τους χρήστες του Twitter η ροζ σημαία της Γεωργίας Λαλέ, η οποία, το απόγευμα της Παρασκευής, «έντυσε» την πρόσοψη του δημαρχείου της Αθήνας, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα των Γυναικών.

Κάποιοι έδωσαν συγχαρητήρια στον δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα για την επιλογή, ενώ κάποιοι άλλοι έκαναν λόγο για «ποινικό αδικήμα».

Υπενθυμίζεται ότι το έργο της Γεωργίας Λαλέ, το οποίο αναπαριστά την ελληνική σημαία με ροζ χρώμα, είχε προκαλέσει τον περασμένο Δεκέμβριο αντιδράσεις από το υπουργείο Εξωτερικών όταν είχε είχε τοποθετηθεί σε χώρο του Γενικού Προξενείου.

Χθες, στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Αθηναίων για την Ημέρα των Γυναικών, η εικαστικός «έντυσε» την πρόσοψη του δημαρχείου Αθηνών, με τη χρήση της τεχνολογίας 3D projection mapping. Με το έργο αυτό η Γεωργία Λαλέ, που ζει μόνιμα στη Νέα Υόρκη, μνημονεύει τα θύματα γυναικοκτονίων και ενδοοικογενειακής βίας.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία, αλλά έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Τι να περιμένουμε τις επόμενες ημέρες

Στην Αττική προβλέπεται αίθριος καιρός, με βόρειους ανέμους το πρωί και βαθμιαία μεταβλητούς στα 3 με 4 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 25 βαθμών Κελσίου.

Πάτρα: Γνωστή διαφημίστρια σε ΜΜΕ η 48χρονη που έκανε βουτιά θανάτου με τον αυτοκίνητο της στο λιμάνι

Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Πάτρας με την είδηση θανάτου 48χρονης που έπεσε με το αυτοκίνητό της βόρειο λιμάνι της πόλης και ανασύρθηκε νεκρή. Σύμφωνα με τα τοπικά μ...

Φόρτωση άρθρων...