Τρίτη
14 Μαΐου 2024

Δολοφονία 19χρονου στη Θεσσαλονίκη: Ένταση και προπηλακισμοί στα δικαστήρια που οδηγούνται οι συλληφθέντες

Ελλάδα

Ένταση σημειώθηκε κατά την άφιξη των συλληφθέντων για τη δολοφονία του 19χρονου φοιτητή Άλκη Καμπανού στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης.

Αστυνομικοί συνόδευσαν στα δικαστήρια κάποιους από τους κατηγορούμενους με χειροπέδες και μαύρα ρούχα. Κόσμος που ήταν συγκεντρωμένος μπροστά από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, προπηλάκισε άτομα θεωρώντας ότι είναι οι συλληφθέντες για τη δολοφονία του 19χρονου.

Πολίτες που ήταν συγκεντρωμένοι μπροστά από το δικαστικό μέγαρο θεώρησαν ότι πρόκειται για μέλη της ομάδας κατηγορείται για συμμετοχή στη δολοφονία του 19χρονου, κινούμενοι απειλητικά εναντίον τους και βρίζοντας τους.

Η Αστυνομία το απόγευμα της Κυριακής συνέλαβε οκτώ ακόμα άτομα που φέρονται να συνδέονται με την υπόθεση της δολοφονίας, ενώ την ίδια στιγμή δείχνουν να είναι κοντά στη σύλληψη δυο ακόμη προσώπων που φέρονται να εμπλέκονται. Οι 9 συνολικά συλληφθέντες είναι  ηλικίας 19 έως 23 ετών.

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται άλλα δύο πρόσωπα και εις βάρος τους έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης, ενώ οι αστυνομικές αναζητήσεις είναι σε εξέλιξη για τον εντοπισμό τους. Το ένα από αυτά τα δύο πρόσωπα είναι ο Αλβανός που φέρεται να διέφυγε στη χώρα του λίγες ώρες μετά τη δολοφονική επίθεση.

Μέχρι στιγμής στη δικογραφία για τη δολοφονική επίθεση στη Χαριλάου, κατά την οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης και τραυματίστηκαν δύο φίλοι του, 19 και 20 ετών, περιλαμβάνονται συνολικά 11 άτομα.

Yπάρχουν αποδείξεις για όλους ότι συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση, καθώς και ξεκάθαρη εικόνα για το ποιος μαχαίρωσε τον Άλκη και τον ρόλο που είχε ο καθένας, σύμφωνα με πηγές της ΕΛ.ΑΣ. που επικαλείται η εφημερίδα «Μακεδονία».

21χρονο Έλληνα «δείχνουν» ως δράστη οι συλληφθέντες

Έναν 21χρονο Έλληνα «φωτογραφίζουν» οι συλληφθέντες ως δράστη της δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη.

Αυτό αναμένεται να προκύψει και από τα ευρήματα, καθώς στο δρεπάνι έχει βρεθεί γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ.

Ο 21χρονος οπαδός του ΠΑΟΚ δεν υπήρχε στη βάση δεδομένων της Αστυνομίας καθώς δεν ήταν σεσημασμένος.

Με εισαγγελική παραγγελία θα ληφθούν δακτυλικά αποτυπώματα και γενετικό υλικό τα οποία θα αποσταλούν στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας και θα συγκριθούν με το υλικό που βρέθηκε στο φονικό όπλο ώστε να ταυτοποιηθεί και επιστημονικά ότι ο 21χρονος ήταν ο δράστης της δολοφονίας του Άλκη.

Ο 21χρονος βρίσκεται μεταξύ των συλληφθέντων.

Όπως και ο 23χρονος Αλβανός που συνελήφθη πρώτος, έτσι και οι υπόλοιποι συλληφθέντες «δείχνουν» τον 21χρονο ως τον δράστη.

Ο ίδιος πάντως, αρνείται τις κατηγορίες. Για τον 23χρονο Αλβανό οι υπόλοιποι συλληφθέντες είπαν ότι δεν κατέβηκε καθόλου από το αυτοκίνητο.

Στο μεταξύ ο ένας από τους εμπλεκομένους στην επίθεση έχει διαφύγει στην Αλβανία μετά τη σύλληψη του 23χρονου.

Ο δεύτερος που διαφεύγει της σύλληψης βρίσκεται σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην Αθήνα και αναζητείται.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έφοδος της αστυνομίας στη Νομική Σχολή μετά την άρνηση των καταληψιών να την εκκενώσουν - 27 προσαγωγές (εικόνες)

Έφοδο πραγματοποίησε η ΕΛΑΣ στο υπό κατάληψη κτίριο της Νομικής Σχολής της Αθήνας το πρωί της Τρίτης. Η επιχείρηση τελείωσε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και η Αστυνομία προχώρησε σ...

Φυλακές Χανίων: Συνελήφθη σωφρονιστικός υπάλληλος για απόπειρα εισαγωγής κινητών

Ενας 27χρονος υπάλληλος της εξωτερικής φρουράς των φυλακών Αγιάς Χανίων συνελήφθη καθώς διαπιστώθηκε ότι προσπάθησε να εισαγάγει εντός της φυλακής κινητά τηλέφωνα, αφήνοντάς τα σε ...

Φόρτωση άρθρων...