Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Δολοφονία Άλκη: Αντιμέτωποι με ποινή ισόβιας κάθειρξης οι κατηγορούμενοι (Videos)

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη Καμπανού στη Θεσσαλονίκη. Δέκα άτομα έχουν προφυλακιστεί μέχρι στιγμής, ενώ ο 20χρονος που είχε διαφύγει στην Αλβανία έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Δευτέρα.

«Είχαμε τις μαραθώνιες απολογίες των κατηγορουμένων. Προφυλακίστηκαν δέκα άτομα και οι κατηγορίες είναι πολύ σοβαρές. Αντιμετωπίζουν τα αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και επιπλέον, απόπειρες ανθρωποκτονίας. Η προβλεπόμενη ποινή είναι εκείνη της ισοβίου καθείρξεως», είπε στο MEGA ο Γιάννης Γλύκας, Πρόεδρος Ένωσης Ποινικολόγων.

«Σε περιπτώσεις που μετατρέπεται η κατηγορία στην πορεία κι έχουμε έναν ή περισσότερους αυτουργούς, ή δύο ή τρεις ή πέντε συνεργούς, εκεί διαφοροποιείται η ποινή. Μπορεί να έχουμε μειωμένη ποινή, όμως υπάρχει και η διάταξη του ποινικού κώδικα που μπορούμε να έχουμε την ίδια ποινή στον συνεργό, εάν αυτός έχει επιτελέσει κεντρικό ρόλο και έχει θέσει στη διάθεση του αυτουργού το αντικείμενο της προσβολής», κατέληξε ο Γιάννης Γλύκας.

Συγκατηγορούμενος υπέδειξε ως δολοφόνο του 19χρονου τον «Αθηναίο»

Με τις απολογίες των οπαδών που έχουν συλληφθεί και όσα αποκαλύπτονται για τη δολοφονία του 19χρονου Άλκη, ολοκληρώνεται η εικόνα για τη δράση της συμμορίας των χούλιγκαν.

«Κλειδί» για την πλήρη εξιχνίαση της υπόθεσης θεωρείται η απολογία του επονομαζόμενου "Αθηναίου", ενώ οι αρχές αναζητούν ένα ακόμα πρόσωπο που συμμετείχε στο τάγμα εφόδου και παραμένει ασύλληπτο.

Ο 23χρονος οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ, γνωστός ως Αθηναίος, βγαίνει από την κλούβα της αστυνομίας και με καλυμμένο το πρόσωπο του οδηγείται στον ανακριτή μαζί με άλλους τρεις συγκατηγορουμένους του.

Καλείται να απαντήσει εάν είναι αυτός που κρατούσε ένα μαχαίρι τύπου καράμπιτ και μαχαίρωσε τον 19χρονο Άλκη στο πόδι την ώρα που το τάγμα εφόδου τον χτυπούσε με μανία στο κεφάλι και σε όλο του σώμα με λοστούς και ρόπαλα.

Ο 23χρονος θεωρείται σκληρός χούλιγκαν και καλά οργανωμένος στον πυρήνα των συνδέσμων του ΠΑΟΚ. Ήταν ο συνοδηγός του γκρι αυτοκινήτου φάντασμα που σταμάτησε πρώτο δίπλα στην παρέα του Άλκη. Οι 4 επιβάτες κατέβηκαν και οπλισμένοι με μαχαίρια δρεπάνι και λοστούς επιτέθηκαν στην ανυποψίαστη παρέα.

Τους «έδωσε» ο νεαρός με το δρεπάνι

Στην απολογία του ο 21 ετών Έλληνας που επέβαινε στο ίδιο αυτοκίνητο «έδωσε» στον ανακριτή τον 25χρονο Αθηναίο ότι ήταν αυτός που μαχαίρωσε τον Άλκη.

«Το θανάσιμο χτύπημα στον Άλκη ήρθε από τον 25χρονο. Αυτός κρατούσε το μαχαίρι καράμπιτ. Τον είδα να δίνει την μοιραία μαχαιριά στον 19χρονο».

Για να γίνει μάλιστα πιστευτός , υποστήριξε στον ανακριτή ότι μπορεί να υποδείξει το ακριβές σημείο στο οποίο μετά την δολοφονία πέταξαν το μαχαίρι.

«Όταν καταλάβαμε ότι ξέφυγε η κατάσταση φύγαμε όλοι. Ο 25χρονος είχε το μαχαίρι μαζί του. Πήγαμε όλοι μαζί και το πετάξαμε. Θυμάμαι και μπορώ να σας υποδείξω το σημείο ακριβώς».

Ο 21 ετών οργανωμένος οπαδός του ΠΑΟΚ καθόταν πίσω από την θέση του οδηγού και ήταν οπλισμένος με το δρεπάνι των 23 εκατοστών. Το παραδέχθηκε ενώπιον του ανακριτή και ομολόγησε ότι τραυμάτισε έναν από τους φίλους του Άλκη.

«Παραδέχομαι ότι εγώ κρατούσα το δρεπάνι. Κατέβηκα με αυτό από το αυτοκίνητο όμως ποτέ δεν χτύπησα τον 19χρονο. Κυνήγησαν τον φίλο του που πήγε να φύγει και τον πέτυχα στον γλουτό».

Ανθρωποκυνηγητό για τον 12ο της συμμορίας

Δέκα ημέρες μετά την δολοφονία του 19χρονου Άλκη από τους οργανωμένους οπαδούς του ΠΑΟΚ το δωδέκατο άτομο που συμμετείχε στην φονική επίθεση δεν έχει καν ταυτοποιηθεί. 

Πρόκειται για τον οδηγό του τρίτου οχήματος και κανένας από τους συλληφθέντες εκτός του 21 ετών με το δρεπάνι δεν έχει δώσει κανένα στοιχείο για εκείνον. Το αυτοκίνητο το αναζητούν σε όλη τη Θεσσαλονίκη χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα.

Συμφοιτητές του Άλκη στο σημείο της δολοφονίας

Συμφοιτητές του αδικοχαμένου Άλκη από το Αριστοτέλειο  Πανεπιστήμιο βρέθηκαν στο σημείο της δολοφονίας του 19χρονου.

Οι αρχές αναλύουν το υλικό από τις κάμερες ασφάλειας για να εντοπίσουν τυχόν νέα στοιχεία που θα τους οδηγήσουν στο τρίτο όχημα και τον ιδιοκτήτη του.

Σε εξέλιξη η απολογία του «Αθηναίου»

Σε εξέλιξη βρίσκεται η απολογία του 25χρονου, γνωστού και ως «Αθηναίου», τον οποίο ο 21χρονος συγκατηγορούμενός του τον κατονόμασε ως δολοφόνο του Άλκη.

Μαραθώνιες ήταν και οι απολογίες των άλλων τριών κατηγορουμένων, οι οποίοι δηλώνουν ότι και οι τρεις είχαν περιφερειακό ρόλο στην υπόθεση.

Ο πρώτος κατηγορούμενος υποστήριξε ότι κατέβηκε από το αυτοκίνητο, αλλά όταν έφτασε στο σημείο είχαν όλα τελειώσει και επέστρεψε στο αυτοκίνητο. 

Ο δεύτερος υποστήριξε ότι κατέβηκε για λίγα δευτερόλεπτα από το αυτοκίνητο, ενώ ο τρίτος ισχυρίστηκε ότι δεν κατέβηκε ποτέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της προανάκρισης ο 25χρονος «Αθηναίος» δηλώνει ότι δεν έχει καμία εμπλοκή στη δολοφονία του Άλκη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Πληρωμές με κάρτα στα λεωφορεία express του αεροδρομίου - Μέχρι τέλος του έτους σε Μετρό, Τραμ και τρόλεϊ

Ξεκίνησε την Τετάρτη η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λ...

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Φόρτωση άρθρων...