Πέμπτη
28 Μαρτίου 2024

Δολοφονία Άλκη: Ποιος είναι ο 20χρονος που το έσκασε από την Ελλάδα

Θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης

Ελλάδα

Φυγαδεύτηκε από την Ελλάδα προκειμένου να γλιτώσει τη σύλληψη, ο 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονία του 19χρονου Άλκη Καμπανού.

Όπως αναφέρει το thestival.gr, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές Πέμπτη. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν τον αναζήτησαν διαπίστωσαν πως το προηγούμενο βράδυ είχε φύγει για την Αλβανία.

Πραγματοποιούσαν από κοινού επιθέσεις

Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία.

Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Όλες οι τελευταίες εξελίξεις της υπόθεσης

Στην υπόθεση της δολοφονίας του Άλκη στη Θεσσαλονίκη, αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή “Πρωινοί Τύποι” του ΑΝΤ1, ο Αλέξης Κούγιας, συνήγορος της οικογένειας του άτυχου 19χρονου.

Αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του σε μια φωτογραφία στην οποία ο φερόμενος ως δολοφόνος είναι με μαζί με έναν φίλο του, ο οποίος είναι γιος ανώτερου στελέχους της Αστυνομίας.

“Όσο αργεί η σύλληψη των υπολοίπων -όσοι είναι, γιατί ήταν τρία τα αυτοκίνητα, δεν ήταν δύο – εμένα αυτό με ανησυχεί. Μιλάμε για την Θεσσαλονίκη, όχι για την Νέα Υόρκη. Είναι μια πόλη που ξέρουν οι πάντες τα πάντα. Και ειδικά από τη στιγμή που βρέθηκε αυτός ο χώρος με τα όπλα” ανέφερε ο γνωστός ποινικολόγος. “Αν δεν συλληφθούν όλοι είναι αποτυχία της κυβέρνησης” είπε.

“Εμένα χθες μου ήρθε μια είδηση που με έχει συγκλονίσει. Μου έστειλαν μια φωτογραφία και σοκαρίστηκα. Είδα για πρώτη φορά τον φερόμενο ως δολοφόνο του Άλκη. Δίπλα του είναι ο γιος μιας ανώτερης αξιωματικού του Τμήματος Αθλητικής Βίας της Θεσσαλονίκης. Θα την θέσω υπόψη του ανακριτή τη φωτογραφία αυτή”, είπε ο Αλέξης Κούγιας, εγείροντας σειρά ερωτημάτων για την συσχέτιση της φωτογραφίας ή μη, με την εξέλιξη των ερευνών.

“Με ανησυχεί ότι δεν έχουν συλλάβει τους υπολοίπους δολοφόνους που είναι πολλοί, δεν είναι ένας. Δεύτερον, χωρίστηκε η δικογραφία για τα όπλα από τη «γιάφκα» και  χωρίς να τα ελέγξουν για DNA,  χωρίς να ελέγξουν για αποτυπώματα, πήγαν ως κατηγορούμενο για όλα τα όπλα τον φερόμενο ως δολοφόνο” τόνισε ο κ. Κούγιας.

Το έσκασε από τη χώρα 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη δολοφονία του Άλκη

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη. Σύμφωνα με πληροφορίες του thestival.gr, ένας 20χρονος Αλβανός που συμμετείχε στη στη δολοφονική επίθεση σε βάρος του Άλκη Καμπανού διέφυγε από την Ελλάδα για να γλιτώσει τη σύλληψη.

Σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του thestival, ο δράστης πέρασε τα ελληνοαλβανικά σύνορα προχθές. Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης κατάφεραν να τον ταυτοποιήσουν χθες το μεσημέρι. Όταν αναζήτησαν το όνομά του στη βάση δεδομένων της ΕΛ.ΑΣ. διαπίστωσαν με έκπληξη ότι το προηγούμενο βράδυ ταξίδεψε για την Αλβανία.

Ο 20χρονός είναι στενός φίλος του 23χρονου Αλβανού που έχει συλληφθεί και κρατείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για τη δολοφονία του Άλκη. Οι δυο τους ανήκουν στον ίδιο σύνδεσμο οπαδών.

Τον Μάρτιο του 2019 είχαν επιτεθεί από κοινού σε δύο οπαδούς του Άρη, στο ίδιο σημείο που δολοφονήθηκε ο Άλκης. Τότε η Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους τον είχε ταυτοποιήσει ως δράστη για την επίθεση και σχημάτισε σε βάρος του δικογραφία. Για τον 20χρονο θα εκδοθεί διεθνές ένταλμα σύλληψης.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Ένοχοι οι ιδιοκτήτες γηροκομείου μετά τον θάνατο 66χρονου τετραπληγικού από φωτιά

Καταδικάστηκαν οι ιδιοκτήτες ενός κέντρου φροντίδας ηλικιωμένων στη Θεσσαλονίκη έπειτα από περιστατικό στο οποίο ξέσπασε φωτιά και έχασε τη ζωή του ένας 66χρονος που φιλοξενούνταν ...

Σαν σήμερα - 28 Μαρτίου

Γεγονότα 845: Τρεις τόνους ασήμι, ποσό τεράστιο για την εποχή, δίνει στους Βίκινγκς ο βασιλιάς των Φράγκων Κάρολος ο Φαλακρός, για να φύγουν από το Παρίσι, το οποίο είχαν καταλά...

Φόρτωση άρθρων...