Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Δολοφονία Άλκη: Τι αποκαλύπτει η εξέταση DNA - Ποιους συλληφθέντες «καίνε» τα ευρήματα

Ελλάδα

Ιδιαίτερα αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που προκύπτουν από την DNA για τη δολοφονική επίθεση χούλιγκαν στη Θεσσαλονίκη, στην οποία έχασε τη ζωή του ο 19χρονος Άλκης Καμπανός. 

Η εξέταση DNA που έγινε στα ευρήματα φέρνει στο φως νέα στοιχεία για τη δολοφονία του Άλκη Καμπάνου.

Την ώρα που οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του αδικοχαμένου 19χρονου «αλληλοκαρφώνονται» και ρίχνουν την ευθύνη για τον θάνατο του ο ένας στον άλλον, νέες αποκαλύψεις έρχονται στο προσκήνιο.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των εργαστηρίων που έφερε στο φως της δημοσιότητας το «Ράδιο Θεσσαλονίκη», γενετικό υλικό του αδικοχαμένου φοιτητή βρέθηκε τόσο στη λεπίδα του δρεπανιού όσο και στη λαβή του. 

Στη λαβή του φονικού όπλου βρέθηκε γενετικό υλικό του φίλου του Άλκη, καθώς σύμφωνα με τα συμπεράσματα είτε προσπάθησε να το πάρει από τον 21χρονο την ώρα της επίθεσης, είτε το πήρε από το έδαφος και το πέταξε στη θέση που τελικά εντοπίστηκε.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εξέτασης, στο πατάκι του αυτοκινήτου εντοπίστηκε σε σκουρόχρωμες κηλίδες το DNA του άγνωστου μέχρι στιγμής συμμετέχοντα στην επίθεση που όπως ανέφερε ένας από τους συλληφθέντες ονομάζεται «Ντίνος», για τον οποίο συνεχίζονται οι έρευνες των αρχών.

Ο 21χρονος κατηγορούμενος που υποδείχθηκε από τους συγκατηγορουμένους του ως το πρόσωπο που κρατούσε το δρεπάνι, φέρεται πράγματι να αποδέχθηκε πως το χρησιμοποίησε όχι όμως -όπως απολογήθηκε- σε βάρος του 19χρονου αλλά εναντίον «κάποιου που πρόλαβε κι έφυγε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 21χρονος κατονόμασε τον 25χρονο συγκατηγορούμενό του, τον λεγόμενο «Αθηναίο», ως το πρόσωπο που κατάφερε θανατηφόρα χτυπήματα με μαχαίρι στον 19χρονο Άλκη, ενώ φέρεται να υπέδειξε στην ανακρίτρια και το σημείο όπου πετάχτηκε το μαχαίρι ώστε να εντοπιστεί από την αστυνομία.

Από τη μεριά του, ο 25χρονος «Αθηναίος» φέρεται να παραδέχθηκε ότι «τσίμπησε με το μαχαίρι τον Άλκη». Επίσης, ισχυρίστηκε επίσης ότι ο 21χρονος Έλληνας, -ο οποίος είχε υποδείξει χθες, Πέμπτη, τον «Αθηναίο» ως δράστη της δολοφονίας- χτύπησε τον Άλκη με το δρεπάνι.

Για την ακρίβεια είπε ότι έδωσε δύο «τσιμπιές» στην αριστερή πλευρά ενός παιδιού, αλλά δεν θυμάται αν ήταν ο Αλκης, και κατόπιν ακολούθησε αναταραχή και χάθηκαν στα στενά.

Επίσης, φέρεται να παραδέχθηκε ότι αυτός κρατούσε το κάραμπιτ (μεγάλο μαχαίρι).

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

ΕΟΔΥ: 4 θάνατοι από κορωνοϊό και 5 διασωληνωμένοι - Ένα σοβαρό κρούσμα γρίπης και ένας θάνατος

Χαμηλή παραμένει η θετικότητα για κορωνοϊό, ενώ παρουσίασε σημαντική μείωση για γρίπη, σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για τις ιογενείς λοιμώξεις του αναπνε...

Φόρτωση άρθρων...