Πέμπτη
09 Μαΐου 2024

Δολοφονία Αντώνη: Προθεσμία για το Σάββατο στα 4 μέλη του πληρώματος - Στο στόχαστρο και το Λιμενικό

Ελλάδα

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο λιμάνι του Πειραιά.

Στο μέλος του πληρώματος που έσπρωξε στη θάλασσα τον άτυχο άνδρα ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος.

Ο καπετάνιος διώκεται για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες.

Οι κατηγορούμενοι προσήχθησαν χθες το απόγευμα στην Εισαγγελία Πειραιά για το αδιανόητο περιστατικό που έχει συγκλονίσει την κοινή γνώμη.

Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Πέρα από την άσκηση διώξεων σε τέσσερα μέλη του πληρώματος η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά έδωσε εντολή να διενεργηθεί κατ’ επείγουσα ποινική έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος προκειμένου να διαπιστωθεί αν εκπρόσωπός του ήταν στο σημείο ως όφειλε για να αποτρέψει την τραγωδία και τι έκανε όταν το πλοίο απέπλευσε αφήνοντας αβοήθητο τον 36χρονο.

Εμφανής ήταν η απουσία των λιμενικών αρχών κοντά στο πλοίο όπως προβλέπεται από το άρθρο 14 της υπουργικής απόφασης που ορίζει ότι στα καθήκοντα της λιμενικής αστυνομίας είναι «η λήψη των ενδεικνυόμενων μέτρων κατά τους κατάπλους και απόπλους των επιβατηγών πλοίων...ώστε να διασφαλίζεται η ομαλή και ασφαλής διακίνηση των επιβατών και οχημάτων στους χερσαίους χώρους λιμένα και η επιβίβαση/αποβίβαση».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά»: Εστάλησαν τα πρώτα SMS για δωρεάν μαστογραφία σε γυναίκες 45-49 ετών και 70-74 ετών

Τα πρώτα SMS για δωρεάν μαστογραφία στις νέες ηλικιακές ομάδες, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα προσυμπτωματικού ελέγχου για τον καρκίνο του μαστού «Φώφη Γεννηματά», εστάλησαν από χθε...

Φόρτωση άρθρων...