Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Δολοφονία Γιάννη Μάκρη: Ισόβια κάθειρξη στον 33χρονο κατηγορούμενο

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε τον βουλγαρικής καταγωγής κατηγορούμενο χωρίς ελαφρυντικά. Ο δεύτερος κατηγορούμενος αθωώθηκε, κατά πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

Ολοκληρώθηκε η δίκη για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή, που διαπράχτηκε τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε και από το Εφετείο στον εκτελεστή του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή.

Το Μεικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας καταδίκασε τον βουλγαρικής καταγωγής κατηγορούμενο χωρίς ελαφρυντικά και του επιβλήθηκε επιπλέον ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας, ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τη χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Αντίθετα ο 37χρoνος αδελφός του, ο οποίος πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατα πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

«Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω», τόνισε η χήρα του επιχειρηματία, Βικτώρια Καρύδα, μετά την έκδοση της απόφασης, ενώ ο δικηγόρος της Γιάννης Μαρακάκης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κ. Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Βροχές, καταιγίδες, και κεραυνοί από το μεσημέρι της Παρασκευής

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού για την κακοκαιρία που αναμένεται από το μεσημέρι της Παρασκευής εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΕΜΥ. Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο τα χαρακ...

Συνελήφθη 35χρονος στο αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος» για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη – Εκκρεμούσε ένταλμα σε βάρος του

Ένας 35χρονος συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του ένταλμα σύλληψης για γενετήσιες πράξεις με ανήλικη. Ο αλλοδ...

Φόρτωση άρθρων...