Τετάρτη
24 Απριλίου 2024

Δολοφονία στην Ιστιαία: Σοκάρει η ομολογία του 25χρονου Ρομά

Σκότωσε την 80χρονη για ένα κινητό και 900 ευρώ. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα.

Ελλάδα

Σοκ προκαλεί η ομολογία του 25χρονου Ρομά που σκότωσε την 80χρονη στην Ιστιαία στην Εύβοια. Το φρικτό έγκλημα το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου στο σπίτι της ηλικιωμένης στην Ιστιαία.

Αποφασισμένος να επιτεθεί και να σκοτώσει φαίνεται πως ήταν. Ο νεαρός άνδρας που συνελήφθη ομολόγησε τη δολοφονία που διέπραξε και φέρεται να είπε ότι σκότωσε την άτυχη γριούλα κατόπιν σχεδίου.

Όπως ο ίδιος ανέφερε, την παρακολουθούσε αφού όπως είπε στους αστυνομικούς ήταν πεπεισμένος ότι είχε χρήματα στο σπίτι και της επιτέθηκε με αγριότητα μόλις βρήκε την κατάλληλη ευκαιρία.

Τότε η ηλικιωμένη βγήκε από το σπίτι της και εκείνος της κατάφερε χτυπήματα στο πρόσωπο και έτσι η άτυχη γυναίκα να σωριαστεί στο έδαφος.

Παρά την πράξη του, στη συνέχεια δε δίστασε να κάνει άνω κάτω το σπίτι της και να αρπάξει το κινητό της τηλέφωνο, καθώς και χρηματικό ποσό περίπου 900 ευρώ και να εξαφανιστεί. 

Οι αστυνομικοί από τα στοιχεία που συνέλεξαν γρήγορα έφτασαν στον καταυλισμό των Ρομά και στον 25χρονο, ο οποίος δεν είχε προλάβει να εξαφανίσει ούτε τα ρούχα που φορούσε όταν διέπραξε το έγκλημα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του lamiareport.gr, προσήχθη και μετά από πολύωρες ανακρίσεις στις οποίες έπεσε σε πολλές αντιφάσεις, ομολόγησε και συνελήφθη. 

Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ήξερε την 80χρονη επειδή τους τελευταίους μήνες της πουλούσε λουλούδια, ενώ χαρακτηριστικό του σχεδίου που είχε καταστρώσει το γεγονός πως λίγο νωρίτερα, όπως είπε, την είχε δει να μιλάει στο κινητό της τηλέφωνο και δεν της επιτέθηκε για να μην ζητήσει βοήθεια.

Όμως, ο δράστης όμως δεν απομακρύνθηκε. Περίμενε και λίγο αργότερα αιφνιδίασε τη γυναίκα.

Την προανάκριση διενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Χαλκίδας σε συνεργασία με το Αστυνομικό Τμήμα Ιστιαίας.

Ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για ανθρωποκτονία και ληστεία, θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Τετάρτη 1 Μαΐου

Δεμένα θα είναι την 1η Μαΐου τα πλοία στα λιμάνια λόγω της συμμετοχής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η Γενική...

Φόρτωση άρθρων...