Πέμπτη
02 Μαΐου 2024

Δολοφονία στην Καλαμαριά: Εισαγγελέας θα αποφασίσει για την κηδεμονία των δύο παιδιών του ζευγαριού

Ελλάδα

Συγκλονισμένη παραμένει η τοπική κοινωνία της Καλαμαριάς από τη δολοφονία που σημειώθηκε το πρωί της Τρίτης επί της οδού Κομνηνών.

Τραγικές φιγούρες τα δυο παιδιά της οικογένειας, 12 και 14 ετών, τα οποία εκείνη την ώρα ήταν στο σχολείο τους. Άμεσα στο σημείο έσπευσαν παιδοψυχολόγοι της ΕΛΑΣ οι οποίοι «έπεσαν» πάνω τους προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρώτο σοκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι δυο γιοί της οικογένειας βρίσκονται μαζί με τους γονείς της μητέρας τους, ενώ στη συνέχεια εισαγγελέας ανηλίκων θα αποφασίσει για το πού θα αποδοθεί η κηδεμονία τους όπως ακόμη και το αν χρειαστεί να φιλοξενηθούν σε κάποια δομή ψυχολογικής υποστήριξης.

Το χρονικό της τραγωδίας

Ήταν λίγο μετά τις 8 όταν ο 38χρονος αστυνομικός κραδαίνοντας μια καραμπίνα, χτύπησε το κουδούνι του διαμερίσματος στον 6ο όροφο και όταν η 42χρονη πρώην σύζυγος του άνοιξε την πόρτα αυτός την εκτέλεσε πυροβολώντας την στην κοιλιακή χώρα. Στη συνέχεια έστρεψε την καραμπίνα στον εαυτό του δίνοντας τέλος στη ζωή του.

Γείτονας ακούγοντας τους πυροβολισμούς ειδοποίησε την αστυνομία που άμεσα έφτασε στο σημείο αποκλείοντας στην περιοχή.

Του είχε αφαιρεθεί το όπλο

Ο δράστης υπηρετούσε ως διοικητικός υπάλληλος στην υποδιεύθυνση τεχνικών υπηρεσιών στη Νέα Ραιδεστό χωρίς όπλο καθώς του είχε αφαιρεθεί. Η αρμόδια υπηρεσία έκρινε πως έπρεπε να υπηρετεί άνευ όπλου λόγω προβλήματος στο χέρι του.

Το ανδρόγυνο είχε πάρει συναινετικό διαζύγιο ενώ το δικαστήριο είχε αποφασίσει για τις ώρες και τις μέρες που ο πατέρας θα έβλεπε τα παιδιά. Όπως ανέφερε στο ThessToday άτομο από το στενό οικογενειακό περιβάλλον του δράστη ο 38χρονος ζητούσε από το θύμα να ξαναφτιάξουν τη ζωή τους. Ο δολοφόνος-αυτόχειρας σύμφωνα με τον μάρτυρα, είχε πάρει την καραμπίνα του πατέρα του με την πρόφαση να την καθαρίσει. «Έλεγε στον πατέρα του ότι θα την σκοτώσει. Την αγαπούσε τρελά» σημείωσε ο φίλος της οικογένειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως το βράδυ της Τρίτης ο σύλλογος γυναικών Καλαμαριάς προχώρησε σε μια συμβολική κινητοποίηση διαμαρτυρίας λίγα μόλις μέτρα μακριά από το σημείο της δολοφονίας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κρήτη: 44χρονη έπαθε ανακοπή μπροστά στα μάτια του παιδιού της στο κέντρο του Ηρακλείου

Συναγερμός σήμανε στο κέντρο του Ηρακλείου όταν μια 44χρονη γυναίκα έχασε τις αισθήσεις της στην πλατεία Κορνάρου, με τους διερχόμενους να καλούν ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Σύμφωνα με...

Κάλυμνος: Εξάρθρωση σπείρας ναρκωτικών από την ΕΛΑΣ - Διακινούσαν κοκαΐνη μέσα σε κάψουλες

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας που διακινούσε ναρκωτικά στην Κάλυμνο προχώρησαν οι Αρχές. Τα μέλη της σπείρας διακινούσαν κοκαΐνη, η οποία ήταν συσκευασμένη σε κάψουλες, που ερχόταν μ...

Άστατος ο καιρός μέχρι την Κυριακή του Πάσχα - Σε ποιες περιοχές αναμένονται βροχές και καταιγίδες

Με δύο πρόσωπα θα είναι ο καιρός μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα, όπως προβλέπουν οι μετεωρολόγοι. Στα βόρεια και δυτικά αναμένονται βροχές, ενώ στα νότια ο καιρός θα είναι αίθριος...

Φόρτωση άρθρων...