Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Δολοφονία στο Περιστέρι: Tα ερωτήματα και η αναφορά στον Άρειο Πάγο για παραμέληση της Νικολέτας

Νέα στοιχεία έρχονται στο «φως» για την υπόθεση δολοφονίας της 17χρονης Νικολέτας, από τα χέρια του 22χρονου Πακιστανού συντρόφου της, στο Περιστέρι. 

Τον Απρίλιο του 2019 είχε γίνει αναφορά για παραμέληση ανηλίκων στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου και αφορούσε την άτυχη Νικολέτα και τον μικρό αδελφό της.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης της 13χρονης τότε Νικολέτας και του 8χρονου αδελφού της στη Βέροια το 2018, καταδικάστηκαν δυο άνδρες αλβανικής καταγωγής 25 και 27 ετών σε κάθειρξη 53 και 12 ετών.

Ένας από τους κατηγορούμενους είχε κάνει αναφορά στον Άρειο Πάγο για παραμέληση των ανήλικων παιδιών αλλά δεν έχει γίνει γνωστή η τύχη της αναφοράς αυτής ούτε εάν είχαν ληφθεί μέτρα για την προστασία των παιδιών.

Η οικογένεια έφυγε τότε από την Βέροια για την Αθήνα.

Όπως μετέδωσε η δημόσια τηλεόραση, ερωτήματα προκαλεί ότι τότε η μητέρα των παιδιών δεν κλήθηκε να καταθέσει σε καμία φάση της δικαστικής διαδικασίας, αν και ο ένας από τους καταδικασμένους ήταν πρώην σύντροφός της.

Νέα προθεσμία πήρε ο 21χρονος κατηγορούμενος

Νέα προθεσμία για να απολογηθεί πήρε ο 21χρονος Πακιστανός σύντροφος της Νικολέτας που την δολοφόνησε, σύμφωνα με όσα έχει ομολογήσει προφορικά, στο σπίτι της στο Περιστέρι.

Ο 21χρονος από το Πακιστάν ζήτησε και έλαβε προθεσμία για αύριο, Τρίτη 9 Αυγούστου, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Την Παρασκευή είχε εμφανιστεί ενώπιον του ανακριτή και είχε λάβει προθεσμία για σήμερα, Δευτέρα.

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος συνελήφθη στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία, από όπου φαίνεται πως επεδίωκε να βρεθεί στην Κεντρική Ευρώπη μαζί με άλλους παράτυπους μετανάστες, στο παρελθόν έχει απασχολήσει την αστυνομία για υποθέσεις ναρκωτικών, ενώ είχε δηλώσει στις αρχές δύο ονόματα, τρία επίθετα και διαφορετικές χρονολογίες γέννησης.

Σύμφωνα με τα ιατροδικαστικά ευρήματα, ο θάνατος της Νικολέτας προήλθε από ασφυξία καθώς ο δράστης τής έκλεισε τη μύτη και το στόμα. Το θύμα φαίνεται να πάλεψε σκληρά για τη ζωή του πριν ενεργοποιηθεί ο μηχανισμός θανάτου.

Οι τελευταίες στιγμές της Νικολέτας ήταν τα περίπου πέντε με εφτά βασανιστικά, μαρτυρικά λεπτά, από τη στιγμή που ο δράστης της προκάλεσε ασφυξία, που η ανήλικη πάσχιζε να «κερδίσει» λίγο αέρα.

Ο κατηγορούμενος φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ότι σκότωσε τη Νικολέτα μετά τον καβγά που είχαν, σύμφωνα με πληροφορίες.

Ο κατηγορούμενος, σύμφωνα με τα στοιχεία των αστυνομικών, το επίμαχο απόγευμα δεν έχασε ούτε λεπτό και αμέσως μετά το έγκλημα έσπευσε να εξαφανιστεί και να αποχωρήσει όσο πιο γρήγορα μπορούσε από τη χώρα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μονεμβασιά: Σε ύφεση η φωτιά στον Άγιο Στέφανο

Σε ύφεση είναι η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε το πρωί, σε αγροτοδασική έκταση, νότια του Αγίου Στεφάνου, στη Μονεμβασιά στη Λακωνία. Για την κατάσβεση της φωτιάς κινητοποιήθηκαν επίγ...

Με εορταστικό ωράριο λειτουργούν από σήμερα τα εμπορικά καταστήματα - Ανοιχτά την Κυριακή

Ξεκινάει σήμερα, 25 Απριλίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, ενώ την Κυριακή 28 Απριλίου τα μαγαζιά θα είναι ανοικτά. Το ωράριο που προτείνουν οι ε...

Φόρτωση άρθρων...