Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: «Ξηλώθηκαν» ακόμη 4 αστυνομικοί από τις θέσεις τους

Καταιγιστικές εξελίξεις έπειτα από τη δολοφονία της 28χρονης έξω από το Αστυνομικό Τμήμα στους Αγίους Αναργύρους. 

Εκτός από τον Διοικητή του τμήματος, ο οποίος «ξηλώθηκε» και αντικαταστάθηκε, ακόμη τέσσερα άτομα απομακρύνθηκαν από τη θέση τους, καθώς έχουν προκύψει σοβαρά ερωτήματα σχετικά με τις ευθύνες τους, που ερευνώνται.

Απομακρύνθηκαν η αξιωματικός υπηρεσίας, η επόπτρια και η οδηγός της επόπτριας οι οποίες ήταν παρούσες κατά τη συζήτηση της 28χρονης με την πρώτη, όταν ζητούσε ένα περιπολικό για την ασφάλειά της. 

Ακόμα, απομακρύνθηκε και ο σκοπός του Αστυνομικού Τμήματος, καθώς η δολοφονία έγινε λίγα μέτρα από το φυλάκιο.

Η έρευνα της Αστυνομίας

Νωρίτερα αστυνομικές πηγές ανέφεραν σχετικά με το ηχητικό ντοκουμέντο από τη συνομιλία της 28χρονης με την Άμεση Δράση, που είδε το φως της δημοσιότητας, ότι εστάλη ατόφιο από την Τρίτη, από την ίδια την Αστυνομία τόσο στον εισαγγελέα όσο και στον διεξάγοντα την εσωτερική έρευνα εκ μέρους της ΕΛΑΣ.

Το ηχητικό είναι μέρος της δικογραφίας και πως η έρευνα για όλους τους εμπλεκόμενους έχει ξεκινήσει ήδη από την Τρίτη. Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ελέγχονται όλοι, ενδελεχώς και στο Αστυνομικό Τμήμα και στο 100, έχουν ληφθεί καταθέσεις από όλους και μέχρι την Παρασκευή, αφού ολοκληρωθεί η προκαταρκτική έρευνα όλα τα στοιχεία θα σταλούν στον εισαγγελέα, όπως προβλέπεται από τη διαδικασία, προκειμένου να τους καλέσει να απολογηθούν.

Τα βασικά ερωτήματα που καλείται να απαντήσει η ΕΔΕ και η προκαταρκτική εξέταση είναι γιατί οι αστυνομικοί δεν κάλεσαν εκείνες την Άμεση Δράση, όπως και ο χρόνος αντίδρασης του φρουρού στο Α.Τ. Αγίων Αναργύρων. Όπως επισημαίνουν ανώτεροι αξιωματικοί της Αστυνομίας σε περίπτωση που πράγματι διαπιστωθεί κίνδυνος για το καταγγελλόμενο πρόσωπο μπορεί ακόμα και να παραβιαστεί ο εσωτερικός κανονισμός και όχι μόνο να γίνει συνοδεία στο πρόσωπο αυτό αλλά και μεταφορά με περιπολικό.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Τροχαίο δυστύχημα στην Βούλα: Δύο μηχανές παρέσυραν τελικά την 72χρονη – Αναζητείται ο αναβάτης που την εγκατέλειψε

Περιπλέκεται η υπόθεση της θανάσιμης παράσυρσης μιας ηλικιωμένης γυναίκας στη Βούλα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν πως αρχικά η γυναίκα παρασύρθηκε από άλλη μηχανή. Μάλιστα, όπως ...

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη από τη Βρετανία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην Τούμπα ένας 42χρονος που επιχείρησε να παραλάβει φάκελο, που απεστάλη από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε κοκαΐνη. Ο φάκελος είχε τελικό προορισμό τ...

Μεγάλη Παρασκευή: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, λαϊκές αγορές

Το μεσημέρι θα ανοίξουν σήμερα, Μεγάλη Παρασκευή, εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ και εμπορικά κέντρα ενώ κανονικά θα λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές. Συγκεκριμένα: - τα ε...

Φόρτωση άρθρων...