Ένα ηλικιωμένο ζευγάρι απεγκλωβίστηκε την τελευταία στιγμή από τη φλεγόμενη αυλή του σπιτιού του στον οικισμό Βένιζα, στο Πόρτο Γερμενό, όπου εξακολουθεί να μαίνεται η μεγάλη πυρκαγιά. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, οι δύο ηλικιωμένοι είχαν εγκλωβιστεί στην κατοικία τους, κοντά στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Βένιζα.
«Μέσα από τη φωτιά στην αυλή του σπιτιού τους, στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου στη Βένιζα, απεγκλωβίσαμε ένα ηλικιωμένο ζευγάρι. Είναι καλά στην υγεία τους και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής υπογράμμισε ότι η διάσωση και η ασφάλεια των πολιτών αποτελούν το κύριο μέλημα της Υπηρεσίας. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση προς τους κατοίκους να συνεργάζονται με τις Αρχές και να ακολουθούν άμεσα τις οδηγίες εκκένωσης όταν αυτές εκδίδονται, ώστε να διασφαλίζεται η προστασία της ανθρώπινης ζωής.
Βαλίτσα στην Κυψέλη: Το σενάριο που εξετάζουν πλέον οι αστυνομικοί για τη Βρετανίδα
Καιρός: Red Code για φωτιές σε Αττική, Βοιωτία και Εύβοια - Ισχυροί άνεμοι και ακραίος κίνδυνος πυρκαγιάς
Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις