Τετάρτη
15 Μαΐου 2024

Δυναμική συγκέντρωση στο κέντρο της Αθήνας για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας

Με πολύχρωμα πλακάτ και πανό με μηνύματα κατά της έμφυλης βίας και υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών γέμισε το κέντρο της Αθήνας στο πλαίσιο κινητοποίησης για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Στη συγκέντρωση συμμετέχουν φεμινιστικές συλλογικότητες, οργανώσεις της αριστεράς, εργατικά σωματεία, ομοσπονδίες, ενώσεις αυτοαπασχολούμενων, μαθητικοί και φοιτητικοί σύλλογοι.

poreia

Η «Κίνηση για την απεργιακή 8 Μάρτη», αναφέρει σε ανακοίνωσή τους πως «στις 8 Μάρτη θα ενώσουμε τις φωνές μας με αυτές των αντιπολεμικών διαδηλωτριών/των σε Ανατολή και Δύση ενάντια στο άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο στο έδαφος της Ουκρανίας. Οι γυναίκες της εργατικής τάξης πληρώνουν και αυτές το κόστος του πολέμου με αίμα και θυσίες. Τόσο στα πολεμικά μέτωπα της Ουκρανίας που φλέγεται από τις ρωσικές βόμβες.

poreia

Όπως και στις πόλεις της Ρωσίας που ο απλός κόσμος θα πληρώσει το κόστος του πολέμου και των κυρώσεων της Δύσης με πρώτες τις γυναίκες».

poreia

Η φετινή 8η Μάρτη βρίσκει εκατομμύρια γυναίκες σε όλο τον κόσμο αντιμέτωπες με τις πολλαπλές επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης, της μακροχρόνιας οικονομικής κρίσης και των πολεμικών συρράξεων. Τα γυναικεία δικαιώματα συχνά βρίσκονται στο στόχαστρο και κρίσιμες κατακτήσεις του φεμινιστικού κινήματος τίθενται σε διακινδύνευση, επισημαίνει το Κέντρο για τα έμφυλα δικαιώματα και την Ισότητα, Διοτίμα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...