Τρίτη
07 Μαΐου 2024

Έφτασαν οι πρώτοι τουρίστες στα νησιά – Αυξημένες προκρατήσεις για φέτος

Ελλάδα

Κορυφαία στη λίστα του παγκόσμιου τουρισμού παραμένουν και φέτος δημοφιλή ελληνικά νησιά. Η φετινή σεζόν ανοίγει με τις καλύτερες προοπτικές για τη χώρα μας και οι πρώτοι τουρίστες αφίχθεισαν ήδη στη Ρόδο και την Κέρκυρα.

Αναπτερώνει τις ελπίδες για τη φετινή τουριστική σεζόν ο αυξημένος αριθμός τουριστών, που έχουν ήδη καταφθάσει στην Ελλάδα. Άλλωστε, η χώρα μας παραμένει ψηλά στις προτιμήσεις των τουριστών, καθώς την θεωρούν μία ασφαλή αλλά και φθηνή χώρα για τις διακοπές τους.

Παράδειγμα αποτελεί η Κέρκυρα, όπου ξεκίνησε σήμερα η τουριστική περίοδο, με την πρώτη πτήση να φθάνει στο αεροδρόμιο Ιωάννης Καποδίστριας από το Λονδίνο.

Τη Δευτέρα αναμένονται 8 πτήσεις, έως το τέλος του μήνα προγραμματίζεται η προσγείωση τουλάχιστον 10 πτήσεων ημερησίως ενώ τον Απρίλιο αναμένεται σταδιακή αύξηση των αφίξεων με τον Μάϊο να μπαίνουν οι μεγάλοι tour operators.

Όπως αναφέρει ο πρόεδρος των εργαζομένων στην ΥΠΑ Κέρκυρας, Δημήτρης Ρούσσος, η φετινή σεζόν αναμένεται να ανέλθει στα υψηλά ποσοστά του 2019, που αποτέλεσε την χρονιά – ορόσημο για την ελληνική τουριστική οικονομία. Η κατάργηση συγκεκριμένων περιορισμών που έθετε η διαχείριση της πανδημίας, όπως οι φόρμες PLF, δίνουν επιπλέον ώθηση προς αυτή την κατεύθυνση.  Παρά το γεγονός ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει δημιουργήσει αρκετά προβλήματα διεθνώς, δεν αναμένεται να επηρεάσει την αεροπορική κίνηση προς την Κέρκυρα, αφού οι Ρώσοι και Ουκρανοί τουρίστες δεν ξεπερνούν το 3% των επισκεπτών από το εξωτερικό.

Θερμή υποδοχή στους πρώτους τουρίστες που έφθασαν στη Ρόδο επιφύλαξαν οι τοπικοί φορείς.  

ροδοσ

Στο χώρο της υποδοχής η φιλαρμονική του Δήμου της Ρόδου τους καλωσόρισε εκτελώντας διάφορα έργα Ελλήνων και ξένων συνθετών. Πολλοί από τους πρώτους τουρίστες υπογράμμισαν την αγάπη που τρέφουν, τόσο στην Ελλάδα, αλλά ιδιαίτερα στα νησιά της, τονίζοντας μάλιστα, κάποιοι από αυτούς, ότι έρχονται στη Ρόδο για 33 συνεχόμενα χρόνια.

Τόνισαν επίσης ότι θέλησαν να βρίσκονται στις πρώτες πτήσεις που πραγματοποιούνται από την πατρίδα τους, για να απολαύσουν όσο γίνεται γρηγορότερα τις ομορφιές του τόπου μας.

Περισσότεροι από 1000 τουρίστες έφθασαν σήμερα στη Ρόδο, ενώ η ροή αναμένεται να αυξηθεί στις αρχές Απριλίου.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μηχανική βλάβη στο καταμαράν «power jet» στο λιμάνι του Ηρακλείου – Απαγορεύτηκε ο απόπλους του

Απαγορεύτηκε, λόγω μηχανικής βλάβης, ο απόπλους του επιβατηγού οχηματαγωγού καταμαράν power jet σημαίας Κύπρου από το λιμάνι του Ηρακλείου. Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα το πλοίο ...

Φόρτωση άρθρων...