Τετάρτη
10 Δεκεμβρίου 2025

Έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου οι αγρότες με τα τρακτέρ - Θαλάσσιος αποκλεισμός και από τους αλιείς (βίντεο)

Ελλάδα Ανδρέας Μπαζαίος

Στον Βόλο τα πρώτα τρακτέρ εισέβαλλαν στο επιβατικό λιμάνι. Οι αγρότες, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους, μπήκαν στο λιμάνι προκαλώντας κινητοποίηση των αρχών.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, δυνάμεις της αστυνομίας έχουν αποκλείσει τόσο την είσοδο όσο και την έξοδο του επιβατικού λιμανιού.

Πριν από λίγο έφτασαν στον Βόλο αγρότες από το μπλόκο των Μικροθηβών, ενώ αγρότες από το μπλόκο της Νίκαιας συγκεντρώθηκαν στις 8:30 το πρωί στον κόμβο Πλατύκαμπου, όπου συναντήθηκαν με τους αγρότες από τα μπλόκα του Ε65 σε Καρδίτσα και Τρίκαλα, ώστε να «κατηφορίσουν» προς τον Βόλο.

agrotes_volos

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γνωστοποιηθεί, περίπου στις 10 το πρωί, αγρότες, κτηνοτρόφοι, μελισσοπαραγωγοί θα προχωρήσουν σε αποκλεισμό αρχικά του επιβατικού λιμανιού και στη συνέχεια του εμπορικού, ενώ οι αλιείς με τα σκάφη τους θα κλείσουν το λιμάνι διά θαλάσσης, ενώ σκοπός είναι και ο συμβολικός αποκλεισμός του Τελωνείου Βόλου.

volos

Στόχος τους είναι να διαμαρτυρηθούν κάνοντας γνωστά τα αιτήματά τους και δε σκοπεύουν να προκαλέσουν προβλήματα στην κυκλοφορία. Στη συνέχεια αναμένεται να επιστρέψουν στη Λεωφόρο Αθηνών όπου είναι αποφασισμένοι να διακόψουν την κίνηση του εμπορικού λιμανιού του Βόλου.

agrotes_volos

Οι εικόνες από το σημείο δείχνουν τρακτέρ παρατεταγμένα μπροστά στις πύλες του λιμανιού, με τους αγρότες να δηλώνουν αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις πιέσεις τους για άμεση λήψη μέτρων κατά της ακρίβειας.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δολοφονία τοπογράφου στο Ψυχικό: Ισόβια στον φυσικό αυτουργό – Ποινή κάθειρξης 9 ετών στον συνεργό του

Ένοχοι κρίθηκαν από το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, με πλειοψηφία 6-1, οι δύο κατηγορούμενοι για την δολοφονία του τοπογράφου Παναγιώτη Στάθη στο Νέο Ψυχικό, τον Ιούλιο του...

Φόρτωση άρθρων...