Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Έγκλημα στη Μάνδρα: Ποιες ποινές αντιμετωπίζει ο 14χρονος

Ελλάδα

Σε ατύχημα οφείλεται η δολοφονία του 17χρονου στη Μάνδρα Αττικής από τον 14χρονο αδερφό του, σύμφωνα με τον δικηγόρο του κατηγορούμενου. «Εκπυρσοκρότησε το όπλο» λέει ο Ιωάννης Βέρρας.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, οπλοφορία και οπλοκατοχή ασκήθηκε στον 14χρονο που δολοφόνησε τον 17χρονο αδελφό του την περασμένη Πέμπτη (3/11).

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 14χρονου, η δολοφονία του 17χρονου οφείλεται σε ατύχημα και πως ο 14χρονος δεν ήθελε να σκοτώσει τον αδερφό του.

Πιο συγκεκριμένα «πρόκειται για ανθρωποκτονία από αμέλεια», δήλωσε ο Ιωάννης κ. Βέρρας στο δελτίο του ΑΝΤ1 και υποστήριξε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε.

Εξήγησε ακόμη ότι εάν κριθεί ένοχος ο 14χρονος, λόγω της ηλικίας του και με βάση τον ποινικό κώδικα, η Πολιτεία δεν μπορεί να του αποδώσει ευθύνη για αυτό που έχει τελέσει. «Μόνο νομοθετικά μέτρα μπορούν να του επιβληθούν».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 42χρονος την ώρα που παραλάμβανε φάκελο με κοκαΐνη από τη Βρετανία

Επ’ αυτοφώρω συνελήφθη στην Τούμπα ένας 42χρονος που επιχείρησε να παραλάβει φάκελο, που απεστάλη από το Ηνωμένο Βασίλειο και περιείχε κοκαΐνη. Ο φάκελος είχε τελικό προορισμό τ...

Κορωπί: Συνελήθησαν ανήλικοι με 288 κροτίδες και οι γονείς τους για παραμέληση εποπτείας

Συνελήφθησαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, στο Κορωπί από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, τρεις ανήλικοι, ηλικίας 15 και 16 ετών, για παράβαση της νομοθεσ...

Αδειάζει η Αττική για το Πάσχα: Ουρές για γερά νεύρα στις Εθνικές Οδούς, γεμάτα πλοία και αεροπλάνα

Μετ’ εμποδίων γίνεται η έξοδος των εκδρομέων του Πάσχα καθώς η κίνηση σήμερα Μεγάλη Παρασκευή (3.5.2024) σε Αττική Οδό και Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου είναι ιδιαίτερα αυξημένη. Πα...

Φόρτωση άρθρων...