Σαββάτο
10 Ιουνίου 2023

Εικόνες ντροπής στην Πάτρα: «Σουρωτήρι» η στέγη Δημοτικού Σχολείου – Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από το νερό

Οι απίστευτες εικόνες είναι από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Αρόης και ελήφθησαν μόλις την περασμένη Πέμπτη, οπότε και η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Πάτρα.

Ελλάδα

Εικόνες που δεν τιμούν κανένα λαμβάνουν χώρα σε δημοτικό Σχολείο της Πάτρας.

Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο που φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα η «Π», φανερώνουν με τον πλέον δραματικό τρόπο, την κακή κατάσταση των ιδρυμάτων εκπαίδευσης και την ζοφερή καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι δάσκαλοι, αλλά προτίστως οι μαθητές και οι μαθήτριες:

Aνάμεσα στα θρανία, είναι απλωμένες …πλαστικές λεκάνες στο δάπεδο, για να μαζεύουν το νερό που τρέχει από την οροφή του κτιρίου!

Οι απίστευτες εικόνες είναι από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Αρόης και ελήφθησαν μόλις την περασμένη Πέμπτη, οπότε και η σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και την Πάτρα.

Εικόνες που όμως περιγράφουν εύγλωττα την τριτοκοσμική κατάσταση που επικρατεί τα τελευταία τρία ολόκληρα χρόνια σε αυτό το σχολείο: Κάθε, μα κάθε φορά που βρέχει, οι αίθουσες κυρίως της Πρώτης, της Δευτέρας και της Τρίτης τάξης, πλημμυρίζουν από το νερό, που τρέχει ασταμάτητα από τα ταβάνια!

Κίνδυνος ηλεκτροπληξίας από το νερό

Την ίδια ώρα όμως, ο εφιάλτης των δασκάλων παραμένει άγρυπνος, καθώς ο κίνδυνος παραμονεύει αδυσώπητος: Και αυτό, γιατί τα νερά τρέχουν δίπλα ακριβώς από τα φωτιστικά σώματα και τα καλώδια του ηλεκτρικού, που βρίσκονται διασκορπισμένα στις οροφές των αιθουσών! Μάλλον από θαύμα δεν έχει ευτυχώς σημειωθεί έως σήμερα κάποια ηλεκτροπληξία, με τραγικές συνέπειες για τα 6χρονα και 8χρονα παιδιά, αλλά και τους δασκάλους που βρίσκονται στις αίθουσες του αίσχους…

lekanes 2.jpg

Παράλληλα, αδυσώπητο ερώτημα προκύπτει και για την στατική ασφάλεια των αιθουσών και της οροφής τους, εξ αιτίας της παρατεταμένης διάβρωσης και καταπόνησης που έχει δεχθεί και συνεχίζει να δέχεται το κτίριο, από τα νερά που το κατατρώγουν με κάθε νεροποντή. Οι φωτογραφίες – ντοκουμέντο της «Π», φανερώνουν σε όλη του τη διάσταση το πρόβλημα, αφού όπως φαίνεται ολοκάθαρα, οι τοίχοι είναι μούσκεμα από την υγρασία και φουσκωμένοι από τη διάβρωση!

Διαλυμένη η στέγη του σχολείου

Γονείς, μιλώντας στην «Π», δεν κρύβουν την αγανάκτησή τους για την κατάσταση εγκατάλειψης που χαρακτηρίζει το σχολείο της Αρόης και τον κίνδυνο που ελλοχεύει για τα παιδιά τους. Κάποιοι μάλιστα είναι έτοιμοι να προβούν σε ομαδική καταγγελία στην Εισαγγελία Πατρών.

keramidia 1.jpg

Πηγη: pelop.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πανελλαδικές 2023: Τα θέματα στα τέσσερα μαθήματα που διαγωνίστηκαν οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι εξετάστηκαν στα εξής μαθήματα ειδικότητας: Υγιεινή, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης και Στοιχεία Μηχανών. Δείτε τα θέμα...

Νέος Κόσμος: Τι ερευνά η Αστυνομία για το κλεμμένο αυτοκίνητο με τον βαρύ εξοπλισμό

Στην Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας μεταφέρθηκε το αυτοκίνητο και ο βαρύς οπλισμός που βρέθηκε σε κλεμμένο αυτοκίνητο στο Νέο Κόσμο. Στο αυτοκίνητο ...

Φόρτωση άρθρων...