Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Εισαγγελική έρευνα για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια - Στο στόχαστρο και πρυτανικές Αρχές

Ελλάδα

Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις καταλήψεις στα Πανεπιστήμια ξεκινά με διπλή κατεύθυνση η Εισαγγελία Πρωτοδικών. Η Εισαγγελία Αθηνών θέτει υπό έρευνα και όσους συμμετέχουν σε αυτές τις ενέργειες διαμαρτυρίας, αλλά και πρόσωπα στις διοικήσεις των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Με εντολή του προς τον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Νικόλαο Μαργαρίτη, ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αντώνης Ελευθεριάνος ζητά διερεύνηση για την διάπραξη τυχόν αυτεπαγγέλτως διωκομένων πράξεων, όπως αυτές που αφορούν διατάραξη δημόσιας υπηρεσίας, παράνομη βία και παράβαση καθήκοντος.

Στο εισαγγελικό στόχαστρο τίθενται, πλην των καταληψιών, ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες και των αρμόδιων εκ μέρους των πρυτανικών αρχών ως προς τις ενέργειες που έκαναν ή όχι για την αποτροπή των καταλήψεων.

Επίσης, υπό έρευνα θα τεθούν και οι ενέργειες που έγιναν από τις διοικήσεις των υπό κατάληψη πανεπιστημίων, μετά τις καταλήψεις και στο πλαίσιο της άσκησης των καθηκόντων τους.

Ο Νικόλαος Μαργαρίτης αναμένεται τάχιστα να ξεκινήσει την έρευνα του καλώντας τους πρώτους μάρτυρες μεταξύ των οποίων και εκπροσώπους των πρυτανικών αρχών.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Προσωρινά κρατούμενοι τρεις εκ των συλληφθέντων για την διακίνηση ναρκωτικών σε σχολείο

Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν έπειτα από τις πολύωρες απολογίες τους ενώπιον του ανακριτή, τρεις εκ των συλληφθέντων για την υπόθεση διακίνησης ναρκωτικών σε σχολείο της Πάτρας. ...

Ηράκλειο: Γάζωσαν με καλάσνικοφ αυτοκίνητο στο Καστέλι - Ένας βαριά τραυματίας

Αιματηρό επεισόδιο σημειώθηκε το μεσημέρι της Τρίτης στο Τσιφούτ Καστέλι του Δήμου Γόρτυνας στο Ηράκλειο Κρήτης. Ένα αυτοκίνητο «γαζώθηκε» από σφαίρες από καλάσνικοφ, σύμφωνα με...

Ανατροπή στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αύριο Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα ανατροπή φέρνουν οι αποφάσεις των εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού, αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά), ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΣΤΑΣΥ με α...

Φόρτωση άρθρων...