Τρίτη
16 Δεκεμβρίου 2025

Εισαγγελική παρέμβαση για το... «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ»

Ελλάδα

Η Εισαγγελία Αθηνών διέταξε τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας, για το «αντιεξουσιαστικό ΚΕΠ», στην πλατεία Εξαρχείων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Ελεύθερου Τύπου», η παραγγελία διαβιβάστηκε στην Ασφάλεια Αττικής και στη συνέχεια η έρευνα ανατέθηκε στην Κρατική Ασφάλεια.

Οι αστυνομικοί καλούνται να ερευνήσουν αν συντελείται το αδίκημα της κατάληψης δημόσιου χώρου και αν υπάρχουν πολεοδομικές παραβάσεις.

Ουσιαστικά, αναφέρουν αρμόδιες πηγές της εφημερίδας, η Κρατική Ασφάλεια θα κληθεί να ερευνήσει το αυτονόητο, για να κινηθούν οι διαδικασίες απομάκρυνσης του «ΚΕΠ».

Στη συνέχεια, αναμένεται να προταθεί η απομάκρυνση του κοντέινερ από την πλατεία Εξαρχείων, κάτι που μπορεί να γίνει μόνο με εισαγγελική παραγγελία μετά την προκαταρκτική έρευνα.

Πάντως, πηγές της ΕΛΑΣ ανέφεραν στην εφημερίδα ότι η Κρατική Ασφάλεια είναι αναρμόδια, καθώς το θέμα εμπίπτει στη νομοθεσία περί πολεοδομικών παραβάσεων. Δηλαδή θα μπορούσε να λυθεί από άλλες υπηρεσίες και η αστυνομία να συνδράμει σε ό,τι αφορά το επιχειρησιακό σκέλος.

Πάντως, αστυνομικές πηγές ανέφεραν στον «Ελεύθερο Τύπο» ότι η ΕΛΑΣ έχει εκπονήσει επιχειρησιακό σχέδιο, προκειμένου αν διαταχθεί από τον Εισαγγελέα να είναι έτοιμοι για το ξήλωμα του «ΚΕΠ» χωρίς παρατράγουδα.

Το εν λόγω κοντέινερ τοποθετήθηκε στην πλατεία από αντιεξουσιαστές στις 8 Απριλίου και εγκαινιάστηκε δέκα ημέρες αργότερα, από τη «Συνέλευση για την επανοικειοποίηση των Εξαρχείων».

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κυψέλη: Πρώτη ημέρα στο σχολείο ήταν η 16χρονη που μαχαίρωσε 14χρονη - Είχε επιτεθεί σε άλλους δύο

Νέες πληροφορίες για το αιματηρό επεισόδιο που σημειώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας (15/12) στο 15ο Γυμνάσιο Αθηνών, στην Κυψέλη και είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μιας 14χρονης...

Φόρτωση άρθρων...