Παρασκευή
19 Απριλίου 2024

Εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας «Ο λόγος στις γυναίκες»

Με μαζική συμμετοχή μελών και στελεχών της Νέας Δημοκρατίας από όλη την Αττική, πραγματοποιήθηκε στο ανοιχτό θέατρο του Λόφου Πανί στον Άλιμο η εκδήλωση της Νέας Δημοκρατίας με θέμα «Ο λόγος στις γυναίκες».
 
Έξι γυναίκες διαφορετικής καταγωγής, ηλικίας, επαγγελματικής ιδιότητας, μίλησαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για τις προσωπικές τους ιστορίες και το πως οι πολιτικές της Κυβέρνησης, βελτίωσαν την καθημερινότητά τους, την επαγγελματική τους δραστηριότητα ή την οικογενειακή τους ζωή.
 
Στην εκδήλωση την οποία συντόνιζε η Γραμματέας Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων Χρυσαυγή Ατσιδάκου, χαιρετισμό απεύθυνε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης ο οποίος τόνισε μεταξύ άλλων: «Δεν επιλέξαμε τυχαία ένα από τα βασικά θέματα που θα συζητήσουμε να είναι οι πολιτικές για τις γυναίκες.
 
Αυτό που θέλω να τονίσω είτε η συζήτηση αφορά τους νέους, είτε αφορά τις γυναίκες, είναι ότι πρέπει επιτέλους να σταματήσουμε να αντιμετωπίζουμε –και στη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτό έχει γίνει πράξη– είτε τις γυναίκες, είτε τους νέους σαν μια ειδική κατηγορία. Δεν είναι μια ειδική κατηγορία, είμαστε ίσοι.
 
Η ισότητα φαίνεται στη σημασία, στις πολιτικές, στις κινήσεις, στις ευκαιρίες. Άξιες γυναίκες σε όλο το φάσμα της Κυβέρνησης, της πολιτικής και πολιτειακής ηγεσίας είναι επιλογές ευθύνης του Πρωθυπουργού. Νέοι άνθρωποι – ένας από αυτούς είμαι κι εγώ – είναι επιλογές του Πρωθυπουργού και όλων ημών. Μέλη στις Γραμματείες μας, γυναίκες και άνδρες, νέοι και μεγαλύτεροι. Αυτή είναι η Νέα Δημοκρατία.
 
Η Νέα Δημοκρατία δεν εργαλειοποιεί ούτε τους νέους, ούτε τις γυναίκες, ούτε κανέναν. Όλοι μαζί, πορευόμαστε για το καλό της χώρας μας. Το λέω αυτό γιατί σήμερα θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε μέσα από εμπειρίες ζωής γυναικών, τι συμβαίνει τελικά στην χώρα τα τελευταία τρία χρόνια. Ποιες είναι οι πολιτικές που έχει εφαρμόσει η Κυβέρνηση και τι επίδραση έχουν αυτές στην ζωή των γυναικών, αλλά και όλων των πολιτών, μέσα από έξι διαφορετικές διηγήσεις και βέβαια από την συζήτηση που θα γίνει στην συνέχεια».
 
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ και Πρόεδρος του ΕΒΕΑ Γιάννης Μπρατάκος, ενώ παρών ήταν και ο Δήμαρχος Αλίμου Ανδρέας Κονδύλης, ο οποίος χαιρέτισε την εκδήλωση.

 

νδ

 
Οι γυναίκες που μοιράστηκαν μαζί τις ιστορίες τους ήταν η Ελένη Γιαννακούλη, επιχειρηματίας η οποία αναφέρθηκε στο πως αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της επιχείρηση μέσα στην κρίση και πως η οικονομική πολιτική της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας συνέβαλε στη βελτίωση της εικόνας της επιχείρησης, η Σοφία Κωστάρα, Δημοσιογράφος – Ιδρύτρια και επικεφαλής των infokids.gr και του infowoman.gr, η οποία αναφέρθηκε στο πως συμβάλλουν οι ιστοσελίδες αυτές στην ενημέρωση και ενδυνάμωση των νέων μητέρων.
 
Η Ελίνα Καρασάββα – Νοσηλεύτρια, Αναισθησιολογικό Τμήμα Γ.Ν.Α. Ιπποκράτειο, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια ΕΟΠΠΕΠ, Πιστοποιημένη Εκπαιδεύτρια BLS, ILS του ERC (Ευρωπαϊκό Συμβούλιο Αναζωογόνησης), Καθηγήτρια-Κλινική Εκπαιδεύτρια Ι.Ι.Ε.Κ. ΑΚΜΗ και η Νίκη Ταβιανάτου, Διοικήτρια ΓΝΑ Κοργιαλένειου Μπενάκειου ΕΕΣ οι οποίες τόνισαν το πόσο σημαντική είναι η ενίσχυση της δημόσιας υγείας, ενώ αναφέρθηκαν και σε δράσεις για τη στήριξη των γυναικών.
 
Η Άννα Ράμφου, Υπεύθυνη Ναυλώσεων στον τομέα του Yachting, μίλησε για την σημασία της ενασχόλησης όλο και περισσότερων γυναικών με τον κλάδο, ενώ για το ρόλο των γυναικών στον τομέα της ασφάλειας αλλά και τις αλλαγές που έχουν γίνει για την προστασία θυμάτων κακοποίησης μίλησε η Ιωάννα Ροτζιώκου, Κοινωνιολόγος – Υποψ. Διδάκτωρ του Τμήματος Επικοινωνίας & ΜΜΕ/ΕΚΠΑ, Αστυνόμος Β’, πρώην Εκπρόσωπος Τύπου ΕΛ.ΑΣ.

 

νδ

  
Το παρών στην εκδήλωση έδωσαν ο Γραμματέας Οργανωτικού Στέλιος Κονταδάκης, ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Νοτίου Τομέα Αθηνών Μίλτος Μπαντής, οι βουλευτές Διονύσης Χατζηδάκης και Χάρης Θεοχάρης, η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού Ολυμπία Αναστασοπούλου, η Γενική Γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Χριστιάνα Καλογήρου ο Εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Τάσος Γαϊτάνης, η Αντιδήμαρχος Δ. Αθηναίων και υποψήφια βουλευτής στην Α’ Αθηνών Άννα Ροκοφύλλου, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ορφέας Γεωργίου, ο Συντονιστής του Διαγραμματειακού Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, η Γραμματέας Ποιότητας Ζωής και Εθελοντισμού Πίστη Κρυσταλλίδου, ο Γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Σίμος Ψωμιάδης, ο Γραμματέας Παραγωγικών Τομέων Άκης Μπάφας, ο Γραμματέας Αγροτικών Φορέων Ανδρέας Καρασαρίνης και η πολιτεύτρια ΝΔ Νοτίου Τομέα Ντόρα Πάλλη.

 

νδ

 

νδ

 

νδ

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Κόρινθος: Σορός ηλικιωμένης εντοπίστηκε στην θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου

Πτώμα ηλικιωμένης γυναίκας ανασύρθηκε την Πέμπτη στη θαλάσσια περιοχή του Αγίου Νικολάου στην Κόρινθο. Για το περιστατικό ενημερώθηκε το πρωί η Λιμενική Αρχή της Κορίνθου από το...

Φόρτωση άρθρων...