Σαββάτο
18 Μαΐου 2024

Έκλεβαν χωματουργικά μηχανήματα και τα έστελναν στην Αλβανία – Δύο συλλήψεις

Ελλάδα

Εγκληματική οργάνωση, που δραστηριοποιούνταν στην κλοπή μηχανημάτων έργων μεγάλης αξίας, εξαρθρώθηκε ύστερα από έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, σε συνεργασία και με την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγρινίου και το Αστυνομικό Τμήμα Στηλίδας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το πρωί στα Ιωάννινα από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο Αλβανοί, ενώ ταυτοποιήθηκαν επιπλέον δύο ομοεθνείς τους γυναίκες εκ των οποίων η μία κόρη του ενός δράστη, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε κακουργηματικού χαρακτήρα δικογραφία για τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης και διακεκριμένων κλοπών.

Ειδικότερα, όπως διακριβώθηκε από την αστυνομική έρευνα, οι κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τον περασμένο Σεπτέμβριο, διαθέτοντας κατάλληλη τεχνογνωσία και μέσα, ενώθηκαν με σκοπό την κλοπή μηχανημάτων έργων από διάφορες περιοχές της χώρας.

Όσον αφορά τον τρόπο δράσης τους, οι κατηγορούμενοι, αφού εντόπιζαν τα μηχανήματα έργων σε εργοτάξια, στη συνέχεια, με τη χρήση φορτηγών με ρυμουλκούμενα, τα μετέφεραν σε άλλες περιοχές για να τα αποκρύψουν, ενώ κατά τις μετακινήσεις των φορτηγών χρησιμοποιούσαν ως προπομπό Ι.Χ. αυτοκίνητα.

Απώτερος στόχος τους ήταν να μεταφέρουν τα κλεμμένα μηχανήματα έργων στην Αλβανία, όπου θα τα μεταπωλούσαν, αυτούσια ή ως ανταλλακτικά, προσδοκώντας μεγάλα κέρδη.

Ακολουθώντας τον παραπάνω τρόπο δράσης, εξακριβώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι εμπλέκονται στις παρακάτω υποθέσεις:

Κλοπή δύο εκσκαφέων, συνολικής αξίας 245.000 ευρώ, που στις 28 Νοεμβρίου σε περιοχή της Φθιώτιδας, εκ των οποίων ανευρέθηκε ο ένας από αυτούς στην ευρύτερη περιοχή και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Κλοπή χωματουργικού μηχανήματος έργων, αξίας 100.000 ευρώ, στις 23 Νοεμβρίου σε περιοχή των Ιωαννίνων, το οποίο εντοπίστηκε την τρεις ημέρες μετά σε περιοχή της Θεσπρωτίας από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, φορτωμένο σε ρυμουλκούμενο επικαθήμενο και αποδόθηκε στον ιδιοκτήτη.

Κλοπή καμπίνας και μηχανής, συνολικής αξίας 300.000 ευρώ, που αποσυναρμολόγησαν από ερπυστριοφόρο εκσκαφέα από περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας στις 18 Οκτωβρίου.

Στον πλαίσιο των ερευνών, κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων, ο τράκτορας καθώς και τα δύο ρυμουλκούμενα, που χρησιμοποιήθηκαν σε κάθε μία από τις περιπτώσεις κλοπής στα Ιωάννινα και τη Φθιώτιδα, δύο Ι.Χ. αυτοκίνητα, που χρησιμοποιήθηκαν ως προπομποί στις παραπάνω κλοπές, 4 κινητά τηλέφωνα, συσκευή εντοπισμού GPS και καμερών, ρουχισμός και γάντια εργασίας και διάφορα κλειδιά και εργαλεία.

Οι δύο συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ιωαννίνων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εντοπίστηκε ξύλινο σκάφος με μετανάστες στην Κρήτη - Σε εξέλιξη η επιχείρηση διάσωσης

Σε εξέλιξη βρίσκεται από νωρίς το πρωί του Σαββάτου στην Κρήτη, η επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης μεταναστών που επέβαιναν σε ξύλινο σκάφος. Σύμφωνα με την ενημέρωση του Λιμε...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Σάββατο 18 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Ιουλία, Ιουλιανή, Ιουλίτσα, Γιουλία, Γιούλα, Γιουλίτσα, Τζούλια, Γιούλη, Ιούλιος Γαλάτεια, Γαλατία Φαεινός, Φαεινή

Φόρτωση άρθρων...