Πέμπτη
01 Ιανουαρίου 2026

Εκλογικό συναγερμό σήμανε ο Χαρίτσης

Ελλάδα
«Tο υπουργείο Εσωτερικών οφείλει και θα είναι έτοιμο για οποιοδήποτε ενδεχόμενο», διαβεβαίωσε ο αρμόδιος υπουργός, Αλέξης Χαρίτσης, για την ταυτόχρονη διεξαγωγή πολλαπλών εκλογικών αναμετρήσεων τον Μάιο, μιλώντας στον Real fm.

Πρόσθεσε ότι οι εκλογές θα γίνουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τεχνικά και θεσμικά και θα παρουσιαστεί μία σειρά από τεχνολογικές καινοτομίες, οι οποίες εισάγονται για πρώτη φορά.

Ο κ. Χαρίτσης χαρακτήρισε αστειότητες τις «ανησυχίες» που εκφράστηκαν εκ μέρους της αντιπολίτευσης για δήθεν αλλαγή της εταιρείας που συνεργάζεται εδώ και χρόνια με το υπουργείο στη συλλογή, τη μετάδοση και την επεξεργασία των εκλογικών αποτελεσμάτων και κάλεσε όλους να επιδείξουν μεγαλύτερη θεσμική σοβαρότητα.

«Η παραπληροφόρηση και η αναπαραγωγή fake news δεν βοηθάει, ειδικά σε αυτήν τη φάση, να διατηρηθεί ένα ομαλό πολιτικό κλίμα», σημείωσε.

Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την απόδοση ιθαγένειας, με αφορμή δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αθρόες ελληνοποιήσεις, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε:

«Η προσπάθεια που κάνουμε έχει στόχο τη δημιουργία ενός αντικειμενικού, διάφανου συστήματος για την απόδοση ιθαγένειας σε εκείνες τις κατηγορίες συμπολιτών μας, που, βάσει του Συντάγματος και του νόμου, το δικαιούνται και όχι φυσικά τις αθρόες "ελληνοποιήσεις", όπως ισχυρίζονται κάποιοι».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ρεβεγιόν στα μπλόκα για τους αγρότες (Video&Photos)

Στα μπλόκα τους παραμένουν οι αγρότες, δηλώνοντας αποφασισμένοι να μην κάνουν πίσω εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. Στη Θεσσαλία οι αγρότες ετοιμάζονται να κάνουν ρεβεγιό...

Φόρτωση άρθρων...