Παρασκευή
03 Μαΐου 2024

Εξαπλώνεται το «κίνημα της πετσέτας» σε όλη τη χώρα

Σε όλη τη χώρα εξαπλώνεται το «κίνημα της πετσέτας», καθώς βρίσκει όλο και περισσότερους υποστηρικτές. Αγανακτισμένοι οι πολίτες προχωρούν σταδιακά σε κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα.

Σε μια από τις μεγαλύτερες παραλίες της Αττικής στην Ανάβυσσο, όπου βρέθηκε η κάμερα της ΕΡΤ, είναι εμφανές ότι όλη η αμμουδιά έχει καταληφθεί από τους επιχειρηματίες και για όποιον θέλει να κάνει ελεύθερα το μπάνιο του, πρέπει να απλώσει την πετσέτα του πάνω στις πέτρες.

«Εδώ ο κόσμος δεν είναι τουρίστες, αλλά είναι οι χιλιάδες κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Αττικής, γιατί εδώ βρίσκουν διέξοδο και παίρνουν μια ανάσα τα Σαββατοκύριακα, αλλά και τις καθημερινές τα 5 εκατομμύρια κόσμος που μένει στην Αθήνα. Δεν μπορεί αυτός ο κόσμος να πληρώνει τα 20, 30, τα 100 και 150 ευρώ για να κάνει ένα μπάνιο», δήλωσε ο πρώην Δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

Η Αττική φαίνεται να ακολουθεί τον δρόμο που χαράσσουν τα νησιά, διεκδικώντας την απελευθέρωση του δημοσίου χώρου των θαλασσών, με την ισορροπία ανάμεσα στις ελεύθερες παραλίες και τις επιχειρήσεις να μοιάζει δύσκολη.

Χωρίς άδειες επιχειρήσεις στα Φαλάσαρνα

Παράλληλα, συνεχίζονται οι έλεγχοι στα Φαλάσαρνα, μετά τις καταγγελίες για κατάληψη δημόσιου χώρου στην παραλία που έχει αξιολογηθεί από εκατομμύρια επισκέπτες ως μία από τις 25 καλύτερες παραλίες στον κόσμο.

Οι παρανομίες και τα προβλήματα στην κατάληψη του δημόσιου χώρου είναι περισσότερο από εμφανή, καταγγέλλουν και μέλη της πρωτοβουλίας με την επωνυμία Φαλάσαρνα.

Η κατάληψη του δημόσιου χώρου στην παραλία ξεπερνάει το 80%, τη στιγμή που επιτρέπεται μόνο το 30% σε περιοχές του δικτύου Natura όπως αυτή.

Οι περισσότερες επιχειρήσεις λειτουργούν χωρίς άδεια, είτε λόγω γραφειοκρατίας, είτε λόγω άλλων θεμάτων.

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη Χαλκιδική

Μια ακόμη συγκέντρωση από το «Κίνημα της πετσέτας» είναι προγραμματισμένη για σήμερα, Δευτέρα 7/8, στο δημαρχείο της Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.

Η συγκέντρωση είναι προγραμματισμένη για σήμερα στις 11:30 το πρωί.

«Διεκδικούμε τα δικαιώματά μας, υπερασπιζόμαστε τους δημόσιους χώρους», είναι το σύνθημα της συγκέντρωσης.

Την Κυριακή, δεκάδες πολίτες σε Νικήτη και Νέα Ποτίδαια πραγματοποίησαν συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας με αίτημα ελεύθερες και προσβάσιμες παραλίες για όλους.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη
Φόρτωση άρθρων...