Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Έξαρση της πανδημίας στην Αττική: Σχεδόν 15.000 κρούσματα σε μια βδομάδα – Νέα μέτρα προ των πυλών

Μεγάλη ανησυχία προκαλεί η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού στην Αττική. Από την περασμένη Δευτέρα μέχρι και σήμερα, Σάββατο, τα κρούσματα στο Λεκανοπέδιο ανήλθαν συνολικά σε 14.905

Μέσα στην εβδομάδα, τα κρούσματα στην Αττική ξεπέρασαν για πρώτη φορά τα 3.000 (δύο φορές: 3.433 την Παρασκευή 24 Δεκεμβρίου και 3.200 χθες Σάββατο 25 Δεκεμβρίου). Τις υπόλοιπες μέρες της εβδομάδας, με εξαίρεση τη Δευτέρα, τα κρούσματα κινούνταν σε αριθμούς πάνω από 2.000.

Η Κυβέρνηση να σχεδιάζει τη λήψη επιπλέον μέτρων για τη νυχτερινή, κυρίως, διασκέδαση. Σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό MEGA, η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων αναμένεται να συνεδριάσει ξανά στις 27 Δεκεμβρίου, προκειμένου να εκτιμήσει την αποδοτικότητα των νέων μέτρων, που τέθηκαν σε εφαρμογή.

H Eπιτροπή των Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας έχει εισηγηθεί τη λήψη και άλλων περιοριστικών μέτρων, που αναμένεται να ανακοινωθούν σύντομα. 

Τα επερχόμενα μέτρα φέρονται να είναι:

  • Τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν νωρίτερα. Είτε στις 23:00 είτε τα μεσάνυχτα, έως και τις 05:00. Πρόκειται για ένα μέτρο που είχαμε δει στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας.
  • Στα καταστήματα θα επιτρέπονται λιγότεροι πελάτες ανά τετραγωνικό μέτρο.
  • Δεν θα υπάρχουν όρθιοι στα κέντρα διασκέδασης

Τα συγκεκριμένα μέτρα θα έχουν ισχύ για δεκαπέντε μέρες και από κει και πέρα θα υπάρξει επανεξέταση. 

Άγνωστο είναι εάν τα παραπάνω μέτρα θα αφορούν ακόμα και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ράγισαν καρδιές στο «τελευταίο αντίο» στην 40χρονη Ενκελέιντα - «Υπέμενε και έχασε τη ζωή της»

Το πρωί του Σαββάτου (18/5) γράφτηκε ο επίλογος της τραγωδίας της δολοφονίας της 40χρονης στο Μενίδι από τον πρώην σύζυγό της. Συντετριμμένοι οι συγγενείς, τα αδέλφια και τα παι...

Σοκ στην Ημαθία: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά τον απροσδόκητο χαμό μιας 23χρονης κοπέλας. Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής με έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε...

Φόρτωση άρθρων...