Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Κύκλωμα παράνομων αναβολικών, φαρμάκων και κάνναβης: Bodybuilders και ποδοσφαιριστές στους πελάτες (Photos)

Πέντε οι συλλήψεις για συμμετοχή στο κύκλωμα. Έκαναν «δουλειές» και στο εξωτερικό. Παρακολουθούσαν με κάμερες τα σκευάσματα.

Bodybuilders, πρώην και εν ενεργεία ποδοσφαιριστές, σφαιροβόλοι και ιδιοκτήτες γυμναστηρίων περιλαμβάνονται στους πελάτες της οργάνωσης που εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία και, όπως αποδείχθηκε, διακινούσε παράνομα αναβολικά καθώς και άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα.

Σε δύο από τους αθλητές που λάμβαναν αναβολικά από τη συμμορία καθώς και σε ένα μέλος της οργάνωσης είχαν επιβληθεί ποινές αποκλεισμού από τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από τα στελέχη της Οικονομικής Αστυνομίας τα οποία προχώρησαν σε πέντε συλλήψεις, ενώ κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, περισσότερα από 22.000 δισκία αναβολικών ουσιών, 21 πακέτα με απαγορευμένα σκευάσματα, πλήθος ναρκωτικών δισκίων και 773 γραμμάρια κάνναβης.

Η εξάρθρωση του κυκλώματος

Διεθνής εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν και διέθεταν παράνομα αναβολικά, φαρμακευτικά σκευάσματα και ακατέργαστη κάνναβη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, εξαρθρώθηκε από την Ελληνική Αστυνομία.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν πέντε άτομα, κατά τη διάρκεια συντονισμένης επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης σε διάφορες περιοχές της χώρας. Είχε προηγηθεί πολύμηνη έρευνα σε συνεργασία με τη Europol, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η εγκληματική οργάνωση δρούσε τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018.

Εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση: Διακινούσαν παράνομα αναβολικά, κάνναβη και φάρμακα

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος, εξαρθρώθηκε πρωινές ώρες χθες, Πέμπτη 21 Μαρτίου 2024, διεθνική εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας διακινούσαν και διέθεταν παράνομα αναβολικά, φαρμακευτικά σκευάσματα και ακατέργαστη κάνναβη, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν συνολικά -5- άτομα και σε βάρος σχηματίσθηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, παράβαση της νομοθεσίας περί αθλητισμού, επιβλαβή φάρμακα, πλαστογραφία, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, όπλα, ναρκωτικά και παραβίαση προσωπικών δεδομένων.

Εξαρθρώθηκε διεθνής εγκληματική οργάνωση: Διακινούσαν παράνομα αναβολικά, κάνναβη και φάρμακα

Προηγήθηκε πολύμηνη έρευνα, σε συνεργασία με τη Europol, τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων και τον Εθνικό Οργανισμό Καταπολέμησης του Ντόπινγκ, από την οποία προέκυψε ότι τα μέλη της οργάνωσης, τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2018, δρώντας μεθοδευμένα, προμηθεύονταν από το εξωτερικό και διακινούσαν περαιτέρω σκευάσματα που περιείχαν παράνομες και απαγορευμένες αναβολικές ουσίες, για τη βελτίωση της αγωνιστικής ικανότητας και απόδοσης αθλητών και της φυσικής κατάστασης αθλούμενων.

​ Edit media   ​

Παράλληλα, διέθεταν προς πώληση και άλλα σκευάσματα για την αντιμετώπιση παρενεργειών (αντιμετώπιση στυτικής δυσλειτουργίας κ.ά), ενώ απέκρυπταν και επεδίωκαν τη νομιμοποίηση των εσόδων από την παράνομη δραστηριότητά τους, μέσω χρηματοπιστωτικών εταιριών στο εξωτερικό.

​ Edit media   ​

Όπως προέκυψε από την έρευνα, για τη διασφάλιση της παράνομης δραστηριότητας τους και την αποφυγή της ταυτοποίησής τους από τις αρχές χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένες μεθόδους και συγκεκριμένα:

-στους χώρους όπου αποθήκευαν τα παράνομα σκευάσματα είχαν τοποθετήσει συστήματα τηλεόρασης-κάμερες,

-για τη διακίνηση των ουσιών χρησιμοποιούσαν ένα γυμναστήριο και ένα κατάστημα πώλησης συμπληρωμάτων διατροφής, ιδιοκτησίας μελών της οργάνωσης,

-χρησιμοποιούσαν πλαστές συσκευασίες με στοιχεία νόμιμων φαρμακοβιομηχανιών, καθώς και πλαστές ταινίες γνησιότητας του Ε.Ο.Φ., ενώ

-για την αποστολή των δεμάτων δήλωναν ψευδή στοιχεία αποστολέα και διευθύνσεων.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Διάρρηξη στη Διεύθυνση εκλογών στο ΥΠΕΣ: Βρέθηκε σπασμένη η κλειδαριά του γραφείου – Εξηγήσεις ζητά η αντιπολίτευση

H διάρρηξη, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, καταγγέλθηκε χθες βράδυ στις αστυνομικές αρχές από τον διευθυντή εκλογών της κεντρικής υπηρεσίας του Υπουργείου Εσωτερικών, η οποία στεγάζ...

Φόρτωση άρθρων...