Παρασκευή
17 Μαΐου 2024

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που διακινούσε παράνομα σκευάσματα για τη στυτική δυσλειτουργία

Ελλάδα

Από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας εξαρθρώθηκε κύκλωμα τα μέλη του οποίου, δραστηριοποιούνταν στην διακίνηση μέσω διαδικτύου, παράνομων σκευασμάτων που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες, δύο άτομα και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για –κατά περίπτωση- παράβαση των διατάξεων που αφορούν στα επιβλαβή φάρμακα, τη φαρμακευτική νομοθεσία και τον τελωνειακό κώδικα.

Τα μέλη του κυκλώματος, τουλάχιστον από τον Αύγουστο του 2022, εισήγαγαν τα φαρμακευτικά σκευάσματα από το εξωτερικό -μέσω εταιριών ταχυμεταφορών- και στη συνέχεια, το ένα μέλος τα διακινούσε, ενώ το άλλο είχε ρόλο διανομέα

Η διαφήμιση και διάθεση των παράνομων προϊόντων γινόταν μέσω προφίλ που διατηρούσε ένα από τα μέλη σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης, ενώ για την περαιτέρω προώθησή τους χρησιμοποιούσε και ιστοσελίδα αγγελιών.

Προκειμένου να δυσχεράνει τον εντοπισμό του, ανά διαστήματα διέγραφε τις παλιές αγγελίες, άλλαζε τα στοιχεία επικοινωνίας και την επωνυμία της υποτιθέμενης επιχείρησης, ενώ επιπλέον χρησιμοποιούσε και τηλεφωνικές συνδέσεις καταχωρημένες σε ανύπαρκτα πρόσωπα (αχυράνθρωποι).

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 500 τεμάχια παράνομων φαρμακευτικών σκευασμάτων για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας (χάπια – τζελ),
  • 4.710 ευρώ και 100 δολάρια Η.ΠΑ.,
  • πλήθος χειρόγραφων σημειώσεων και εγγράφων,
  • -4- κινητά τηλέφωνα και
  • 830 γραμμάρια λαθραίου καπνού.

Σημειώνεται ότι, η δράση του κυκλώματος δεν περιοριζόταν στην Ελλάδα, αλλά επεκτεινόταν και στην Κύπρο, με τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους να εκτιμάται ότι ξεπερνούν τα 150.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ τα κατασχεθέντα σκευάσματα θα αποσταλούν στον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ) για εργαστηριακή εξέταση και φύλαξη.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: Να αθωωθεί λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας

Να κηρυχθεί αθώος λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» ο Κώστας Κωστόπουλος, ζήτησε ο εισαγγελέας της έδρας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται ο σκηνοθέτης με την κατηγορία του β...

Έγκλημα στο Μενίδι: Κυνικός και αποφασισμένος ο δολοφόνος – Έσφαξε την 40χρονη με δέκα μαχαιριές

Στον εισαγγελέα οδηγείται το πρωί της Παρασκευής (17.5.2024) ο 50χρονος που κατηγορείται για τη δολοφονία της εν διαστάσει συζύγου του το πρωί της Πέμπτης στο Μενίδι. Η 40χρονη ...

Δολοφονία στο Μενίδι: «Σκότωσα τη γυναίκα μου και δεν το μετανιώνω» – Τα πρώτα λόγια του δράστη στους αστυνομικούς

Αμετανόητος δηλώνει ο 50χρονος εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης μητέρας, που βρέθηκε το πρωί μαχαιρωμένη στη μέση του δρόμου στο Μενίδι. Ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης εντοπί...

Φόρτωση άρθρων...