Παρασκευή
29 Μαρτίου 2024

Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλικιωμένους με δήθεν τροχαία - Πάνω από 300.000 ευρώ η λεία

Ελλάδα
Tags: σπειρα

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση αυτή την ώρα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής για την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης που εξαπατούσε με δήθεν τροχαία.

Η εγκληματική οργάνωση δρούσε για περίπου 2 χρόνια, σε διάφορες περιοχές της Αττικής, εξαπατώντας ηλικιωμένους κυρίως με το πρόσχημα τροχαίων συγγενικών τους προσώπων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μέλη της οργάνωσης ενέχονται και σε κλοπές και ληστείες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως έχουν συλληφθεί – μέχρι στιγμής- 6 άτομα, τέσσερις άνδρες και δύο γυναίκες, κυρίως Ρομά, ενώ κάποιοι από αυτούς συνδέονται με συγγενικούς δεσμούς.

Πρόκειται για τρία αρχηγικά μέλη καθώς και τρεις συνεργούς τους.

Οι απατεώνες με τα τροχαία που είχαν εξαπατήσει τουλάχιστον 60 ηλικιωμένους

Από την μέχρι στιγμής έρευνα έχουν ταυτοποιηθεί 60 περιπτώσεις, με τους έμπειρους Αστυνομικούς της Ασφάλειας να έχουν στα χέρια τους καταθέσεις θυμάτων ενώ δεκάδες είναι ακόμα οι υποθέσεις που ερευνώνται.

Το κέρδος της οργάνωσης υπολογίζεται ότι ξεπερνάει τις 300.000 ευρώ και μέχρι αυτή την ώρα έχουν κατασχεθεί 7 οχήματα καθώς και 22.000 ευρώ.

Η αστυνομική επιχείρηση συνεχίζεται.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ισόβια κάθειρξη για την Ρούλα Πισπιρίγκου - Ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας

Ένοχη για την ανθρωποκτονία της πρωτότοκης 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας κρίθηκε από τη Δικαιοσύνη η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία παρά τη σθεναρή επιμονή της ότι είναι αθώα και δεν σκ...

Κολωνός: «Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», είπε η 12χρονη μετά την ενοχή του Μίχου

«Σήμερα είναι η πιο ευτυχισμένη μέρα της ζωής μου», ήταν η φράση που είπε στη 17χρονη αδερφή της, η 12χρονη από τα Σεπόλια αμέσως μετά την απόφαση του δικαστηρίου για την ενοχή του...

Φόρτωση άρθρων...