Κυριακή
12 Μαΐου 2024

Έξι αγνοούμενοι από τις πλημμύρες στην Αγία Τριάδα Καρδίτσας - 885 απεγκλωβισμοί και διασώσεις

Ελλάδα

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού κατοίκων σε πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας που έχουν πλημμυρίσει μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που έφερε η κακοκαιρία Daniel.

Στην περιοχή, σύμφωνα με όσα είπε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής, Βασίλης Κικίλιας αγνοούνται 6 άτομα, ενώ 20 άτομα παραμένουν εγκλωβισμένα.

«Ξεκίνησαν πριν από λίγο οι πτήσεις με ένα Super Puma και 4 Bell του Πυροσβεστικού Σώματος», τόνισε κατά την ενημέρωση από το από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων.

Όπως ανέφερε ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και Κλιματικής Αλλαγής γίνονται «υπεράνθρωπες προσπάθειες για τον απεγκλωβισμό πολιτών».

Αποκλεισμένα παραμένουν τα χωριά Προάστιο, Αγία Τριάδα, Παλαμάς, Μεγάλα Καλύβια και Καλογριανά.

«Τα νερά είναι σε μεγάλο ύψος και καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες προσέγγισής και απεγκλωβισμού των κατοίκων», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Παράλληλα, ο Βασίλης Κικίλιας ανέφερε ότι έχουν γίνει 885 απεγκλωβισμοί και κατέληξε τονίζοντας «Κουράγιο και δύναμη σε όλους όσοι δοκιμάζονται, να ξέρουν ότι είμαστε εδώ γι’ αυτούς».

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αλλάζει ριζικά η μετακίνηση στην Αθήνα με τη Γραμμή 4 του Μετρό - Έρχονται 15 νέοι σταθμοί

Περίπου 340 χιλιάδες επιβάτες αναμένεται να εξυπηρετούνται καθημερινά με την Γραμμή 4 του Μετρό η οποία όταν θα ολοκληρωθεί, περίπου το 2029, θα αλλάξει ριζικά το κυκλοφοριακό στην...

Θεσσαλονίκη: Επιχειρηματίας διακινούσε κοκαΐνη και κάνναβη στο κατάστημά του

Ιδιαίτερα αποδοτική διακίνηση ναρκωτικών έκανε μέσα από το κατάστημα ιδιοκτησίας του ένας Έλληνας επιχειρηματίας, ο οποίος έπεσε στα χέρια των αστυνομικών της Δίωξης Ναρκωτικών Κατ...

Φόρτωση άρθρων...