Τετάρτη
01 Μαΐου 2024

Έξι συστατικά που «σβήνουν» ρυτίδες

Ελλάδα

Ο χρόνος και ο τρόπος ζωής μας έχουν επίδραση στο δέρμα, προκαλώντας διάφορα σημάδια γήρανσης. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι λεπτές γραμμές, οι ρυτίδες, η θαμπή όψη, η απώλεια ελαστικότητας και σφριγηλότητας, το εύθραυστο δέρμα και οι καφέ κηλίδες. Το δέρμα απαιτεί περισσότερη φροντίδα καθώς μεγαλώνουμε.

Και επειδή ο χρόνος δεν περιμένει πρέπει να δράσουμε από νωρίς, σε μικρή ηλικία, επιλέγοντας προϊόντα περιποίησης με συστατικά που στοχεύουν στην πρόληψη και αντιμετώπιση των σημαδιών γήρανσης! Είναι στο χέρι μας να διατηρήσουμε τη νεανική όψη του δέρματος μας μέσα στα χρόνια αρκεί να το φροντίσουμε όπως του αξίζει!

Έξι συστατικά που «σβήνουν» ρυτίδες

6 top συστατικά που πρέπει να αναζητήσουμε

Υαλουρονικό οξύ: Αποτελεί βασικό συστατικό του δέρματος που έχει την ιδιότητα να συγκρατεί έως 1000 φορές το βάρος του σε νερό. Έτσι, συγκρατεί την υγρασία του δέρματος και χαρίζει ενυδάτωση μακράς διαρκείας, όγκο, σφριγηλότητα και τονικότητα. Το υαλουρονικό οξύ διατηρεί το δέρμα υγιές και ενυδατωμένο με την πάροδο του χρόνο προστατεύοντας το από τη γήρανση. Χρησιμοποιείται από τη βιομηχανία των καλλυντικών ως συστατικό κλειδί σε διαφορετικά μοριακά βάρη για να εισχωρεί στις διαφορετικές στιβάδες του δέρματος και να προσφέρει τα μοναδικά οφέλη του.

Πεπτίδια: Πρόκειται για αλυσίδες αμινοξέων που λειτουργούν σαν μόρια-αγγελιοφόροι μηνυμάτων και επιδρούν στους μηχανισμούς γήρανσης της επιδερμίδας. Επηρεάζουν τη δομή και την κυτταρική συνοχή του δέρματος επιδρώντας στον κώδικα νεότητας του δέρματος. Διεγείρουν τους ινοβλάστες και ενεργοποιούν την παραγωγή πρωτεϊνών νεότητας, όπως το κολλαγόνο και την ελαστίνη και έτσι αποτελούν το Νο1 συστατικό αντιγήρανσης που πρέπει να αναζητάμε. Ενισχύοντας τις κυτταρικές λειτουργίες βοηθούν την επιδερμίδα να παραμείνει σφριγηλή και λαμπερή για περισσότερο χρόνο.

Η ρετινόλη, μια μορφή βιταμίνης Α, είναι μια από τις πιο δημοφιλείς με έντονη αντιγηραντική δράση. Λειτουργεί τόσο στην επιφάνεια όσο και στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος, αναστρέφοντας τα σημάδια γήρανσης. Προάγει την κυτταρική αναγέννηση, διαθέτει ισχυρή αντιοξειδωτική και επουλωτική δράση, βοηθά στην εξομάλυνση λεπτών γραμμών και ρυτίδων, και είναι ιδανική για την αντιμετώπιση δυσχρωμιών, αποτελώντας έναν μοναδικό σύμμαχο για τη νεότητα.

Η Νιασιναμίδη Β3 προσφέρει αντιφλεγμονώδη, επουλωτική, αντιοξειδωτική, ενυδατική και καταπραϋντική δράση. Με αυτές τις ιδιότητες, αντιμετωπίζει πολλαπλά σημάδια γήρανσης και είναι κατάλληλη για όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και για τα πιο ευαίσθητα.

Η βιταμίνη C είναι μια ισχυρή αντιοξειδωτική βιταμίνη και απαραίτητο συστατικό για την παραγωγή του προ-κολλαγόνου, του προδρόμου του κολλαγόνου. Γι’ αυτό, η πρόληψη της συνιστώμενης ημερήσιας δόσης βιταμίνης C είναι σημαντική. Η φροντίδα με βιταμίνη C προσφέρει στο δέρμα λάμψη, ελαστικότητα, προστασία από την πρόωρη γήρανση και έναν ομοιόμορφο χρωματικό τόνο.

Ceramides, είναι φυσικοί ενυδατικοί παράγοντες του δέρματος που μειώνονται με τον χρόνο. Αυτά δημιουργούν έναν προστατευτικό φραγμό που προλαμβάνει την απώλεια υγρασίας, διατηρώντας το δέρμα ενυδατωμένο και υγιές. Ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα, φυσικά, εμφανίζει λιγότερα σημάδια γήρανσης.

Έξι συστατικά που «σβήνουν» ρυτίδες

Το δέρμα μας μεταβάλλεται με την πάροδο του χρόνου και η φυσική γήρανση είναι μια διαδικασία που πρέπει να αγκαλιάσουμε χωρίς φόβο. Καμία κρέμα δεν μπορεί να κάνει θαύματα ή να μας διατηρήσει νέους επ’ αόριστο. Παρ’ όλα αυτά, η εντατική φροντίδα της επιδερμίδας και η επιλογή των κατάλληλων συστατικών για το ώριμο δέρμα μπορεί να βελτιώσει την εμφάνιση της επιδερμίδας μας και να αναζωογονήσει το δέρμα σε κάθε ηλικία.

Το χαμόγελο είναι το καλύτερο αντιγηραντικό! Όταν νιώθουμε καλά, το δέρμα μας λάμπει ανεξαρτήτως ηλικίας. Φορέστε το πιο όμορφο χαμόγελό σας κάθε μέρα. Αποφύγετε παράγοντες που επιταχύνουν τη γήρανση, όπως το κάπνισμα, το αλκοόλ, η έλλειψη ύπνου, και η υπερβολική κατανάλωση ζάχαρης. Ενισχύστε την καθημερινή φροντίδα σας από νωρίς με έναν αντιοξειδωτικό ορό που προστατεύει την επιδερμίδα από τις επιθέσεις των ελευθέρων ριζών, υπεύθυνων για την πρόωρη γήρανση. Μην ξεχνάτε την καθημερινή χρήση αντηλιακού με υψηλό δείκτη προστασίας, χειμώνα και καλοκαίρι, ακόμα και σε συννεφιασμένες μέρες.

​ Edit media   ​

Τροφές που παράγουν φυσικά κολλαγόνο

Αυγά: Το ασπράδι είναι πηγή πρωτεΐνης και πλούσιο σε προλίνη, ένα αμινοξύ που είναι απαραίτητο για τη σύνθεση του κολλαγόνου.

Καρότα: Πλούσια σε βιταμίνη Α, τα καρότα συμβάλλουν στην αποκατάσταση των επιπέδων κολλαγόνου στην επιδερμίδα και βοηθούν στην αναγέννηση των δερματικών κυττάρων.

Ακτινίδιο: Είναι πλούσιο σε βιταμίνη C, η οποία βοηθά τον οργανισμό να παράγει περισσότερο κολλαγόνο με τη συχνή κατανάλωση.

Αμύγδαλα: Πηγή βιταμίνης Ε και χαλκού, τα αμύγδαλα σε συνδυασμό με βιταμίνη C προσφέρουν τα ιχνοστοιχεία απαραίτητα για τη σύνθεση κολλαγόνου.

Ζωμός κρέατος: Περιέχει κολλαγόνο από τους συνδετικούς ιστούς, τους τένοντες, το δέρμα και τα οστά των ζώων, διευκολύνοντας την πρόσληψή του.

Πράσινα φυλλώδη λαχανικά: Περιέχουν τις βιταμίνες Α, C και Ε, απαραίτητες για τη σύνθεση του κολλαγόνου της επιδερμίδας.

Μύδια: Πλούσια σε ψευδάργυρο, ένα μέταλλο απαραίτητο για τη σύνθεση κολλαγόνου, η έλλειψή του μπορεί να προκαλέσει δερματικές αλλοιώσεις.

Μούρα: Πλούσια σε βιταμίνες C και Ε, προστατεύουν τα κύτταρα που συνθέτουν το κολλαγόνο και προλαμβάνουν τις βλάβες από τις ελεύθερες ρίζες.

ΠΗΓΗ: viorama.gr

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πώς να προστατέψετε το σπίτι σας από τους κλέφτες όταν λείπετε για διακοπές - Οι οδηγίες της Αστυνομίας

Οδηγίες στους πολίτες για τη φύλαξη του σπιτιού έχει εκδώσει η Αστυνομία, σε περίπτωση που το νοικοκυριό λείψει για διακοπές, ιδιαίτερα αυτήν την περίοδο που κορυφώνονται οι μετακι...

Ανατροπή στα Μέσα Μεταφοράς: Πώς θα κινηθούν αύριο Μετρό, Τραμ, λεωφορεία και τρόλεϊ

Νέα ανατροπή φέρνουν οι αποφάσεις των εργαζομένων στη λειτουργία του Μετρό και του Ηλεκτρικού, αύριο, Τετάρτη 1 Μαΐου (Πρωτομαγιά), ημέρα απεργιακών κινητοποιήσεων. Η ΣΤΑΣΥ με α...

Δίκη για το Μάτι: Η πρόεδρος ξεκινά την καθαρογραφή της απόφασης – Ίσως και τον Ιούνιο η δευτεροβάθμια δίκη

Με παρέμβαση της πρόεδρου του Αρείου Πάγου, Ιωάννας Κλάπα Χριστοδουλέα, απαλλάσσεται από κάθε άλλη επαγγελματική υποχρέωση η πρόεδρος του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου, η οποία εξέδω...

Φόρτωση άρθρων...