Πέμπτη
25 Απριλίου 2024

Έξοδος Πάσχα: Άδειασε η Αθήνα, φεύγουν και οι τελευταίοι

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, αναχωρούν και οι τελευταίο εκδρομείς από τον Πειραιά, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τις εθνικές οδούς. Αυξημένη ήταν, μάλιστα, η κίνηση το πρωί στους δρόμους γύρω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας...

Ελλάδα

Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους για το Πάσχα των τελευταιών ετών ήταν η φετινή καΘώς βοηθούντος και του καλού καιρού, χιλιάδες Αθηναίοι εγκατέλειψαν με αυτοκίνητα, πλοία και αεροδρόμια το κλεινόν άστυ για διάφορους προορισμούς.

Σήμερα, Μεγάλο Σάββατο, αναχωρούν και οι τελευταίο εκδρομείς από τον Πειραιά, το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» και τις εθνικές οδούς. Αυξημένη ήταν, μάλιστα, η κίνηση το πρωί στους δρόμους γύρω από το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας

Δείτε βίντεο

Οι προορισμοί

Πρωταγωνιστής και φέτος ήταν η Κέρκυρα, η οποία είναι γνωστή για τα παραδοσιακά έθιμα του Πάσχα. Σε επίπεδο εσωτερικού, τη μεγαλύτερη ζήτηση σημείωσαν το Ναύπλιο, η Καστοριά, η Πιερία, η Μεσσηνία, το Ξυλόκαστρο, τα Μετέωρα, το Πόρτο Χέλι, τα Ζαγοροχώρια αλλά και νησιωτικοί προορισμοί όπως η Κέρκυρα, η Ρόδος, η Πάτμος, η Κρήτη, η Ζάκυνθος, η Χίος, η Μυτιλήνη, η Σύρος, η Σκύρος, τα Κύθηρα.

Όσον αφορά τους προορισμούς του εξωτερικού, οι Έλληνες προτίμησαν Ευρωπαϊκούς προορισμούς όπως η Ιταλία, η Ιβηρική Χερσόνησος, η Ν. Γαλλία, το Παρίσι, η Βουδαπέστη, το Στρασβούργο, η Κύπρος, η Βιέννη, το Μπριζ αλλά και την Αμερική. Επιπλέον, τα Ιεροσόλυμα, η Κωνσταντινούπολη και η Αίγυπτος, λόγω των Πατριαρχείων τους, αποτέλεσαν για άλλη μια χρονιά πόλο έλξης των Ελλήνων, στο πλαίσιο του θρησκευτικού ιδεώδους.

Η έξοδος σε αριθμούς

Χαρακτηριστική της μαζικής εξόδου ήταν η κίνηση που καταγράφηκε την Μεγάλη Παρασκευή καθώς περίπου 85.000 οχήματα έφυγαν από την πόλη.

Συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής πέρασαν από τα διόδια της Κορίνθου σχεδόν 48.000 οχήματα, ενώ άλλα σχεδόν 37.000 εκτιμάται πως διέσχισαν την εθνική οδό Αθηνών.

Όπως έχει υπολογιστεί, περισσότερα από 310.000 οχήματα έχουν φύγει από την Αττική από τη Μεγάλη Δευτέαρ έως και την Μεγάλη Παρασκευή, αριθμοί που είχαν να καταγραφούν αρκετά χρόνια, καθοιστώντας έτσι την έξοδο για το Πάσχα του 2023 την μεγαλύτερη των τελευταίων ετών.

Την τιμητική του έχει και το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με τα αεροπλάνα να αναχωρούν με πληρότητες ακόμα και στο 100% τόσο στο δίκτυο εσωτερικού όσο και στο δίκτυο εξωτερικού.

Το Μεγάλο Σάββατο θα γίνουν συνολικά 555 πτήσεις (279 αναχωρήσεις και 276 αφίξεις), ενώ την Κυριακή 16/4 αναμένονται 481 πτήσεις με 242 αναχωρήσεις. Από Δευτέρα 17/4 το σύνολο των πτήσεων στο «Ελ. Βενιζέλος» είναι 618, εκ των οποίων οι περισσότερες- 314- αφίξεις και την Τρίτη του Πάσχα συνολικά 605 πτήσεις με 304 αναχωρήσεις και 301 αφίξεις.

Αρκετοί ήταν και αυτοί που επέλεξαν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ στον Κηφισό και τα Λιόσια για να φύγουν για τις διακοπές του Πάσχα επιλέγοντας προορισμούς 
στη δυτική Ελλάδα αλλά και τη Χαλκίδα, το Καρπενήσι. Χθες, Μεγάλη Παρασκευή έφυγαν από τους δύο σταθμούς 400 λεωφορεία ενώ για σήερα έχουν προγραμματιστεί λιγότερα αν και οι υπεύθυνοι είναι έτοιμοι αν παραστεί ανάγκη να υπάρξουν και έκτακτα δρομολόγια.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πειραιάς: Περιπέτεια για 71χρονη στο λιμάνι - Έπεσε στη θάλασσα στην προσπάθεια να πιάσει τη βαλίτσα της

Στη θαλάσσια περιοχή της πύλης Ε-5 στο λιμάνι του Πειραιά έπεσε μια 71χρονη. Η γυναίκα περισυνελέγη σώα και καλά στην υγεία της από στελέχη του Λιμενικού Σώματος. Σύμφωνα με το ...

Πληρωμές με κάρτα στα λεωφορεία express του αεροδρομίου - Μέχρι τέλος του έτους σε Μετρό, Τραμ και τρόλεϊ

Ξεκίνησε την Τετάρτη η πιλοτική εφαρμογή του συστήματος ανέπαφων πληρωμών με τραπεζική κάρτα και ψηφιακό πορτοφόλι, μέσω των ενεργοποιημένων συσκευών (smartphone, smartwatch) στα λ...

Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε αστυνομικός που έβγαζε στο εξωτερικό παράτυπους μετανάστες

Με την ποινή της κάθειρξης των επτά ετών και οκτώ μηνών «έφυγε» από τα δικαστήρια Θεσσαλονίκης ένας 45χρονος αστυνομικός, o οποίος κατηγορείται για υπόθεση διακίνησης παράτυπων μετ...

Φόρτωση άρθρων...