Πέμπτη
15 Ιανουαρίου 2026

Έκτακτο δελτίο ΕΜΥ: Ο «Φοίβος» επιμένει με καταιγίδες και χιόνια

Ελλάδα

Με έντονα καιρικά φαινόμενα συνεχίζει το πέρασμά του από την χώρα ο «Φοίβος», σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Την Παρασκευή θα εκδηλωθούν ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που τοπικά θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις, από τις πρωινές ώρες στη δυτική Ελλάδα, την Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την Εύβοια.

Γρήγορα θα επεκταθούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου Αιγαίου και από το μεσημέρι θα καλύψουν και την υπόλοιπη νησιωτική χώρα.

Το Σάββατο, τα φαινόμενα θα περιοριστούν στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Απο τις απογευματινές ώρες βαθμιαία θα εξασθενήσουν.

Χιονοπτώσεις, κατά τόπους πυκνές, θα σημειωθούν την Παρασκευή στα ορεινά και τα ημιορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Στερεάς και της δυτικής Μακεδονίας.

Αναμένονται θυελλώδεις νότιοι άνεμοι, που η ένταση τους θα φθάνει τα 8 μποφόρ και στο Αιγαίο την Παρασκευή τοπικά τα 9 μποφόρ.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Έλενα Ράπτη: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τη μάχη με την υγεία – «Δοκιμαστήκαμε σκληρά με τον Γιάννη»

Μια διαφορετική, βαθιά ανθρώπινη και άκρως συγκινητική πλευρά της αποκάλυψε σήμερα, 15 Ιανουαρίου 2026, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Έλενα Ράπτη. Σε μια σπάνια ...

Φόρτωση άρθρων...