Τρίτη
16 Απριλίου 2024

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού: Έρχεται νέα κακοκαιρία

Ελλάδα

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού με έντονα φαινόμενα στα δυτικά εξέδωσε το μεσημέρι της Δευτέρας η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ). 

Συγκεκριμένα, επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός σήμερα με ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα δυτικά που θα επηρεάσουν μέχρι την Τετάρτη τη βόρεια Ελλάδα καθώς και την ανατολική και νότια νησιωτική χώρα.

Αναλυτικά, ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν σήμερα, Δευτέρα, 

α) Στο βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο μέχρι τις βραδινές ώρες.

β) Στο νότιο Ιόνιο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο.

γ) Στη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο από τις βραδινές ώρες.

Η πρόβλεψη για την Τρίτη

Στη δυτική και νότια Πελοπόννησο καθώς και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και τη Θράκη. Πρόσκαιρα τις πρωινές ώρες θα επηρεάσουν και τη δυτική Στερεά.

Την Τετάρτη, στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάννησα.

Με άστατο καιρό ξεκινά η εβδομάδα, λίγες ημέρες πριν τη Πρωτοχρονιά. 

Βροχοπτώσεις και σποραδικές καταιγίδες  αναμένεται να εκδηλωθούν σήμερα σε αρκετές περιοχές της χώρας, ενώ  θα επηρεαστούν η Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, ενώ στα δυτικά τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.

Την Τρίτη κακοκαιρία  θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές της χώρας, ενώ την Τετάρτη τα φαινόμενα θα περιοριστούν στο Αιγαίο.

Στο προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η γεωγραφική κατανομή του αθροιστικού υετού (βροχές/καταιγίδες) κατά τη διάρκεια της Δευτέρας, σύμφωνα με το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Βελτιωμένος καιρός την Πρωτοχρονιά

Την Πρωτοχρονιά ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε επίπεδα λίγο πάνω από τα κανονικά για την εποχή.

Οι άνεμοι θα φτάνουν τα 5 με 6 και τοπικά τα 7-8 μποφόρ στα πελάγη.

Στην Αθήνα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχές έως την Τετάρτη. Η θερμοκρασία θα έχει μέγιστη τιμή περί τους 15 με 16 βαθμούς Κελσίου.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Ενέδρα από ανήλικους ληστές σε μαθητή στο Αίγιο

Το γεγονός ότι η πλατεία των Υψηλών Αλωνίων στο Αίγιο ήταν γεμάτη κόσμο, μέρα-μεσημέρι της Κυριακής, δεν εμπόδισε τρεις θρασύτατους ανήλικους να περικυκλώσουν ένα επίσης ανήλικο πα...

Φόρτωση άρθρων...