Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Daily Telegraph: Ελληνικό νησί στα δέκα καλύτερα «μυστικά» νησιά της Μεσογείου

Ένα ελληνικό νησί συμπεριλαμβάνει η Daily Telegraph στον νέο της κατάλογο με τα δέκα καλύτερα νησιά της Μεσογείου.

«Είναι πολύ σπάνιο στην εποχή μας να ανακαλύπτουμε νέους παραδείσους που παραμένουν ανεξερεύνητοι. Στην εποχή του υπερτουρισμού, το ζητούμενο είναι να “ξεθάβει” κανείς κρυμμένα πετράδια που θα τον ανταμείψουν με άγριες και πανέμορφες ακτές και παρθένα ψαροχώρια όπου η ζωή κυλάει αργά και ξέγνοιαστα», αναφέρει η Daily Telegraph.

Η Άνδρος συγκαταλέγεται ανάμεσα στους 10 «μυστικούς» προορισμούς της Μεσογείου που προτείνει η Βρετανική εφημερίδα τονίζοντας πως «οι Έλληνες πλοιοκτήτες που έχτισαν τα αρχοντικά τους στην Άνδρο στις αρχές του 20ου αιώνα ευλόγησαν αυτό το στολίδι των Κυκλάδων με ευημερία και αρχοντιά. Σε αντίθεση με τη Σαντορίνη και τη Μύκονο, η γοητεία της Άνδρου είναι πιο ήρεμη και γαλήνια και θυμίζει τις αγνές και αυθεντικές εποχές του τουρισμού».

Στο ίδιο μήκος «κύματος» εκπέμπει και ο Guardian. Το αναγνωστικό κοινό του διεθνούς μέσου επέλεξε την Άνδρο ως ένα από τα ιδιαίτερα μέρη της Ελλάδας που προσφέρουν εμπειρίες εκτός της πεπατημένης. 

Η βόλτα στη γραφική Χώρα, η εξερεύνηση στο οργανωμένο περιπατητικό δίκτυο του νησιού, οι ανέγγιχτες παραλίες, οι τέχνες, τα μουσεία και τα όμορφα μαγαζιά δίνουν στον προορισμό ένα ξεχωριστό «χρώμα».

«Σε συνεργασία με τους επαγγελματίες και τους τοπικούς φορείς προσφέρουμε το ανεπιτήδευτο και αυθεντικό, δημιουργώντας ανεξίτηλες αναμνήσεις στους ταξιδιώτες. Στο πλαίσιο αυτό υλοποιούμε στοχευμένες δράσεις προβάλλοντας εμπειρίες σε απόσταση δύο ωρών από την Αθήνα και επιχειρούμε μέσα από έργα να αναβαθμίζουμε διαρκώς την τουριστική εικόνα μας. Οι επόμενοι μήνες αναμένονται να ενισχυθούν σημαντικά με τουριστικές ροές», ανέφερε ο δήμαρχος Άνδρου, Δημήτρης Λοτσάρης.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Φεύγουν οι πρώτοι εκδρομείς του Πάσχα: Αυξημένη η κίνηση στα λιμάνια και τις Εθνικές Οδούς

Ξεκίνησε η αναχώρηση των εκδρομέων ενόψει του Πάσχα. Οι πρώτοι εκδρομείς αναχωρούν σήμερα, Σάββατο του Λαζάρου. Στο λιμάνι του Πειραιά από το πρωί επικρατεί το αδιαχώρητο. Την Π...

Φόρτωση άρθρων...