Πέμπτη
28 Μαΐου 2026

Εμπρηστικός μηχανισμός βρέθηκε στο δάσος της Βαρυμπόμπης

Ελλάδα

Σύνεργα εμπρησμού βρέθηκαν στο δάσος της Βαρυμπόμπης, την Παρασκευή, την ημέρα της μεγάλης πυρκαγιάς και ερευνάται από την Αστυνομία αν κάποιοι σχεδίασαν να κάψουν από άλλο σημείο το δάσος.

Μάλιστα, οι αρχές ψάχνουν αν υπήρχαν και σε άλλα σημεία σύνεργα εμπρησμού που χρησιμοποιήθηκαν από αγνώστους.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες που παρουσιάζει το protothema.gr, εθελοντές βρήκαν κάτω από δέντρο τη συσκευασία ενημέρωσαν την Πυροσβεστική και στη συνέχεια την Αστυνομία. Εκτιμήθηκε ότι πρόκειται για αυτοσχέδιο εμπρηστικό μηχανισμό, ειδοποιήθηκε το Τμήμα Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ) και οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι επρόκειτο για φιτίλια, κερωμένα σπίρτα, βαμβάκι, σπάγκο και άλλα σύνεργα ικανά να προκαλέσουν εμπρησμό.

Η Αστυνομία ψάχνει να βρει τι γίνεται πίσω από την περίεργη υπόθεση και τι σχεδίαζαν οι άγνωστοι που τα έκρυψαν στο συγκεκριμένο σημείο.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Χαρδαλιάς από το Νέο Ηράκλειο: «Μέσα σε έναν χρόνο, παραδίδουμε πλήρως ανακαινισμένη μια σχολική υποδομή που έμεινε κλειστή για επτά χρόνια»

Εγκαίνια της αίθουσας πολλαπλών εκδηλώσεων του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου, που επλήγη από τον σεισμό του 2019 – Στις 547.000 ευρώ η χρηματοδότηση της Περιφέρειας Αττικής

Φόρτωση άρθρων...