Τετάρτη
08 Μαΐου 2024

Εμβόλια: Άνοιξαν 60.000 θέσεις για νέα ραντεβού αυτήν την Κυριακή

Ελλάδα

Τη δυνατότητα προγραμματισμού 60.000 νέων ραντεβού εμβολιασμού για πρώτη και τρίτη δόση έχουν οι πολίτες για αυτή την Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου.

Λόγω της αυξημένης ζήτησης, το εμβολιαστικό πρόγραμμα ενίσχυσε τη δυνατότητα εμβολιασμών και οι πολίτες που θέλουν να προγραμματίσουν νωρίτερα το ραντεβού τους μπορούν να μπουν στο emvolio.gov.gr και να κάνουν τον προγραμματισμό τους.

Σημαντική αύξηση των ραντεβού για εμβολιασμό πολιτών άνω των 60 ετών καταγράφηκε μετά την ανακοίνωση της απόφαση περί υποχρεωτικότητας. Τις τελευταίες δύο μέρες, κλείστηκαν περισσότερα από 34.000 ραντεβού για α’ δόση.

«Τα δεδομένα από το πρόγραμμα Ελευθερία δείχνουν ότι μετά την ανακοίνωση των νέων μέτρων, σημαντικός αριθμός συμπολιτών μας άνω των 60 ετών έκλεισαν ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου. Το τελευταίο 48ωρο κλείστηκαν 34.000 ραντεβού», τόνισε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου, στο πλαίσιο της τακτικής ενημέρωσης.

Σύμφωνα με την εικόνα που διαμορφώνεται αυτή τη στιγμή, οι πολίτες άνω των 60 ετών, που δεν έχουν εμβολιαστεί και δεν έχουν προγραμματισμένο ραντεβού, ανέρχονται σε 493.930 άτομα.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Απείλησαν μάρτυρα οι βομβιστές του ΑΤΜ

Έμπειροι, καλά διαβασμένοι και ψύχραιμοι ήταν οι δυο άγνωστοι που ανατίναξαν το ΑΤΜ που ήταν εγκατεστημένο στην πρόσοψη ενός σούπερ μάρκετ στην Οβρυά της Πάτρας. Οι δράστες φαίνετα...

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα

Σήμερα, Τετάρτη 8 Μαΐου, γιορτάζουν οι: Αρσένιος, Αρσένης, Αρσενία, Αρσίνα, Αρσινόη Θεολόγος, Θεολόγης, Θολόγος, Θολόγης, Θολόης, Θεολογία, Θολογία Μήλιος, Μήλης, Μηλιώ, Μ...

Φόρτωση άρθρων...