Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Εμβολιασμοί-Κορωνοϊός: Άνοιξε ξανά η πλατφόρμα των ραντεβού για τις ηλικίες 5 έως 11 ετών

Ελλάδα

Άνοιξαν περισσότερα από 120.000 ραντεβού για τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού παιδιών 5 έως 11 ετών, εντός Ιανουαρίου.

Η φαρμακευτική εταιρεία Pfizer επιβεβαίωσε την παράδοση παιδιατρικών εμβολίων στις 3 Ιανουαρίου του 2022, όπως ανακοίνωσε χθες ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους.

Η πλατφόρμα άνοιξε ξανά από το απόγευμα της Δευτέρας. Η εμβολιαστική δόση για τα παιδιά είναι το ένα τρίτο της ποσότητας που χορηγείται στους ενηλίκους.

Ο Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε ότι στην Ελλάδα έχουν γίνει περισσότεροι από 15.000 εμβολιασμοί παιδιών 5-11 ετών και ότι έχουν κλειστεί περισσότερα από 40.000 ραντεβού.

ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργος Γεωργαντάς είπε, μεταξύ άλλων, ότι η κινητικότητα των γονέων να κλείσουν ραντεβού στα παιδιά τους για να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού  «μας ξάφνιασε καθώς είναι μεγάλη». Παράλληλα, μιλώντας το πρωί στην ΕΡΤ, κάλεσε τους γονείς που έχουν κλείσει ραντεβού, να κοιτάξουν αν μπορούν να το αλλάξουν σε διαθέσιμη ημερομηνία, νωρίτερα.

Εμβολιασμούς για τα παιδιά πραγματοποιούν πρωτοβάθμιες δομές φροντίδας υγείας και νοσοκομεία, ενώ στην Αττική γίνονται σε 5 εμβολιαστικά κέντρα: στο Παίδων Αγία Σοφία, στο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά και στο Κέντρο Υγείας Περιστερίου.

Στην ερώτηση αν εξετάζεται να ανοίξουν τα σχολεία μία εβδομάδα αργότερα, λόγω της μετάλλαξης Όμικρον, ο Γιώργος Γεωργαντάς απάντησε ότι αυτή την στιγμή δεν υπάρχει κάποιο τέτοιο δεδομένο, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «τα στοιχεία έχει παρατηρηθεί ότι δεν αποτέλεσαν ιδιαίτερη εστία διασποράς το προηγούμενο διάστημα».
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Μπόνους παραγωγικότητας στο Δημόσιο: Πώς θα υπολογίζεται και ποιοι υπάλληλοι θα είναι δικαιούχοι

Το νέο σύστημα κινήτρων και ανταμοιβής το οποίο θα εφαρμόζεται στους φορείς του Δημοσίου παρουσίασαν η Υπουργός Εσωτερικών, Νίκη Κεραμέως, και η Υφυπουργός Εσωτερικών, Βιβή Χαραλαμ...

Φόρτωση άρθρων...