Σαββάτο
04 Μαΐου 2024

Εμβολιασμοί: Ενίσχυση για την επιχείρηση «Ελευθερία» - Ανοίγουν 110.000 επιπλέον ραντεβού και νέο mega-εμβολιαστικό κέντρο

Ενισχύεται η επιχείρηση εμβολιασμού του πληθυσμού κατά του κορωνοϊού «Ελευθερία». Η Κυβέρνηση έχει στόχο την επιτάχυνση των εμβολιασμό στην προσπάθεια να ολοκληρωθεί το πολυπόθητο «τείχος ανοσίας». 

Ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριος Θεμιστοκλέους, ανακοίνωσε ότι ανοίγουν επιπλέον 110.000 ραντεβού πρώτης και τρίτης δόσης και ότι ανοίγει νέο mega-εμβολιαστικό κέντρο στη Γλυφάδα.

«Ενισχύουμε το εμβολιαστικό πρόγραμμα με άνοιγμα επιπλέον 110.000 ραντεβού 1ης-3ης δόσης, ανοίγουμε ΜΕΓΑ εμβολιαστικό σταθμό στη Γλυφάδα και διπλασιάζουμε τη δυναμικότητα του ΜΕΓΑ εμβολιαστικού σταθμού στο Περιστέρι. Καθημερινά απελευθερώνουμε διαθέσιμα ραντεβού για 3η δόση», ανέφερε σε ανάρτησή του στο twitter o γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Από εκεί και πέρα, την Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα για τον εμβολιασμό των παιδιών ηλικίας 5 έως 11 ετών και από τις 15 Δεκεμβρίου ξεκινούν οι εμβολιασμοί για τη συγκεκριμένη ηλικιακή ομάδα.

Οι εμβολιασμοί θα πραγματοποιούνται σε δομές της Πρωτοβάθμιας Υγείας και σε νοσοκομεία και σταδιακά θα προστίθενται περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα σε Κέντρα Υγείας.

Σε πρώτη φάση θα υπάρξουν εμβολιαστικά κέντρα σε 75 περιοχές της χώρας.

Στην Αττική οι εμβολιασμοί θα γίνονται σε πέντε εμβολιαστικά σημεία. Στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία», στο Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης, στο Ασκληπιείο Βούλας, Κέντρο Υγείας Περιστερίου και στο Κέντρο Υγείας Αγίας Σοφίας στον Πειραιά

Στα νησιά και στις απομακρυσμένες περιοχές θα εφαρμοστεί το σχέδιο της πρώτης και δεύτερης δόσης, ενώ θα γίνονται εμβολιασμοί από κινητές μονάδες.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εορταστικό ωράριο: Πώς θα λειτουργήσουν σήμερα καταστήματα, Βαρβάκειος και σούπερ μάρκετ

Σε ισχύ είναι μέχρι και τις 7 Μαΐου το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων στην Αθήνα ενόψει των εορτών του Πάσχα. Με διευρυμένο ωράριο πρόκειται να λειτουρ...

Φόρτωση άρθρων...