Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός-Εμβόλιο: Στους 5,5 μήνες θα ανοίγει η πλατφόρμα για την τρίτη δόση σε όλους

Στους 5,5 μήνες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα ανοίγει για όλους τους πολίτες η πλατφόρμα των ραντεβού τρίτης δόσης. Αυτό ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής και μέλος της Eπιτροπής Eμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Η καθηγήτρια Παιδιατρικής εξήγησε ότι με αυτό τον τρόπο η τρίτη δόση θα χορηγείται στους πολίτες τις ημέρες που θα συμπληρώνονται οι έξι μήνες.

«Επειδή καταλαβαίνουμε την αγωνία του κόσμου, συζητήσαμε χθες με τον κ. Θεμιστοκλέους να ανοίγει η πλατφόρμα στους 5,5 μήνες, έτσι ώστε όλοι, στις μέρες που κλείνουν τους έξι μήνες να πάνε να κάνουν τη δόση τους», ανέφερε η καθηγήτρια, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ,.

Η Βάνα Παπαευαγγέλου, πρόσθεσε ότι συζητήθηκε στην Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμού η χορήγηση της τρίτης δόσης νωρίτερα, ωστόσο δεν υπάρχουν βιβλιογραφικά δεδομένα που να υποστηρίζουν κάτι τέτοιο «και πρέπει να επικεντρώσουμε να γίνει στη σωστή ώρα, σε όλους».

Ωστόσο, πρόσθεσε πως ενώ γίνεται συζήτηση για την τρίτη δόση, ένας στους τέσσερις άνω των 80 ετών παραμένουν ανεμβολίαστοι, αυτοί δηλαδή που κινδυνεύουν περισσότερο να νοσηλευτούν, να μπουν στις ΜΕΘ ή να χάσουν τη ζωή τους.

Στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία να πειστούν να εμβολιαστούν όλοι οι άνω των 50, λέγοντας χαρακτηριστικά «αποτύχαμε σε αυτό, ας το πούμε, ας μη φοβόμαστε τις λέξεις». Η καθηγήτρια εξέφρασε την ικανοποίησή της για των εμβολιασμών τις τελευταίες εβδομάδες.

Για τα σχολεία τόνισε ότι προφανώς και δεν θα κλείσουν, καθώς γενικά στα παιδιά τα πράγματα πάνε καλά. Η λειτουργία των σχολείων, σημείωσε, δεν επιβαρύνει την πανδημία και ενώ όταν ξεκίνησαν τα σχολεία τα κρούσματα σε παιδιά ήταν το 27% τώρα το ποσοστό αυτό έχει πέσει στο 24%. 

Η Βάνα Παπαευαγγέλλου ανέφερε πως το πρωτόκολλο όπως έχει σχεδιαστεί με το εξαντλητικό τέστινγκ για τα παιδιά έχει συμβάλει σε αυτή την εξέλιξη.

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας, μετά από απόφαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώ...

Παρέμβαση της προέδρου του Αρείου Πάγου για να αποφευχθούν παραγραφές αδικημάτων για το Μάτι

Η πρόεδρος του Αρείου Πάγου Ιωάννα Κλάπα Χριστοδουλέα θα ζητήσει την επίσπευση της καθαρογραφής της σημερινής απόφασης του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Αθηνών για το Μάτι, προκειμέν...

Μάτι: Πώς τα 111 χρόνια φυλάκισης έγιναν 5 εξαγοράσιμα – Ελεύθεροι μέχρι το Εφετείο οι καταδικασθέντες

Το δικαστήριο κατέληξε σε απόφαση και καταδίκασε έξι άτομα σε ποινές φυλάκισης. Ωστόσο, ιδιαίτερα έντονες ήταν οι αντιδράσεις των συγγενών των νεκρών, και όχι μόνο, καθώς οι καταδι...

Φόρτωση άρθρων...