Πέμπτη
18 Απριλίου 2024

Κορωνοϊός: Η Κυβέρνηση εξετάζει εναλλακτικά σχέδια για την αναχαίτιση της παραλλαγής Όμικρον (Video)

Ελλάδα

Να θωρακίσει περισσότερο το σύστημα υγείας επιχειρεί η Κυβέρνηση με μεγαλύτερη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα. Με τη νέα συμφωνία με τις ιδιωτικές κλινικές, ο ιδιωτικός τομέας στην Αθήνα να διαθέσει το 10 με 15% των απλών κλινών του για νοσηλείες covid – δηλαδή γύρω στα 300 με 400 κρεβάτια.

Ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, δήλωσε σήμερα ότι στην Αθήνα ήδη έχουμε συν 300 απλές κλίνες και αν προσθέσουμε σε αυτές άλλες 1.100 με 1.200 στη Θεσσαλία και στη βόρεια Ελλάδα για covid και non covid περιστατικά, συνολικά οι κλίνες από τον ιδιωτικό τομέα φτάνουν τις 2.000.

Ταυτόχρονα η κυβέρνηση ξεκαθαρίζει πως όποια ιδιωτική κλινική δεν συνεργαστεί θα διακοπεί αμέσως η σύμβασή της με τον ΕΟΠΥΥ.

Απαντήσεις για το άνοιγμα των σχολείων

Παράλληλα, από το Μέγαρο Μαξίμου τονίζουν ότι παντού στην Ευρώπη τα σχολεία ανοίγουν κανονικά και πως όλα τα μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία μεταδίδουν ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση η εκπαίδευση θα λειτουργήσει διά ζώσης παρά την έκρηξη των κρουσμάτων με τη μετάλλαξη Όμικρον.

Συγκεκριμένα τα σχολεία ανοίγουν στη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βουλγαρία, την Ουγγαρία, τη Λετονία, την Ιρλανδία, το Λουξεμβούργο, την Εσθονία, την Ιταλία, την Ολλανδία, τη Φιλανδία, το Βέλγιο, τη Σλοβακία, την Πολωνία, την Κύπρο, τη Μάλτα, καθώς επίσης και σε Κροατία, Λιθουανία, Σουηδία, Τσεχία και Ρουμανία.

Επίσης, από την Κυβέρνηση σημειώνουν ότι καμία χώρα στον κόσμο δεν κάνει όσα η Ελλάδα στον τομέα του testing.

Δείτε το βίντεο του MEGA:

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Πάτρα: Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε σούπερ μάρκετ

Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε σούπερ μάρκετ στην Τριών Ναυάρχων, στην Πάτρα. Συγκεκριμένα, ακρωτηριάστηκε το δάχτυλο ενός εργαζόμενου στο κατάστημα, με αποτέλεσμα στο ση...

«Καμπανάκι» από τους μετεωρολόγους για την κακοκαιρία που έρχεται με βροχές και χιόνια – Πόσο θα πέσει η θερμοκρασία

Απότομη αλλαγή του καιρού αναμένεται κυρίως αύριο, Παρασκευή 19/4 όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι. Η θερμοκρασία θα πέσει αρκετά ενώ έρχονται έντονες βροχοπτώσεις αλλά και χιόνι...

ΕΛ.ΑΣ.: Επιπλέον μοριοδότηση σε αστυνομικούς και ειδικούς φρουρούς που υπηρετούν στην Αττική

Έπειτα από πρόταση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που στοχεύει στην ενίσχυση της αστυνομικής δράσης στην Αττική και τη βελτίωση της ασφάλειας των πολιτών, τ...

Φόρτωση άρθρων...