Τρίτη
30 Απριλίου 2024

Ενεργοποιείται ξανά ο φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων (πίνακας)

Ελλάδα

Ενεργοποιείται, απ' ό,τι φαίνεται, ο φόρος υπεραξίας στις πωλήσεις ακινήτων, καθώς στον προϋπολογισμό του 2017 προβλέπονται έσοδα ύψους 24 εκατ. ευρώ.

Ο φόρος ήταν παγωμένος τα τελευταία δύο χρόνια και ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης είχε αφήσει να εννοηθεί ότι το πάγωμα θα παραταθεί και για το 2017.

Παρόλα αυτά, όπως αναφέρει η εφημερίδα Ναυτεμπορική, οι υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών προέβλεψαν την είσπραξη των 24 εκατ. ευρώ στον προϋπολογισμό, όποτε μέχρι το τέλος του χρόνου θα φανεί αν η διάδοχος του κ. Αλεξιάδη, Κατερίνα Παπανάτσιου θα προχωρήσει τελιθκά στην επιβολή του φόρου ή αν θα καταθέσει ρύθμιση για το νέο πάγωμα αφήνοντας τρύπα 24 εκατ. Ευρώ στον προϋπολογισμό.

Σημειώνεται ότι ο φόρος υπεραξίας βαραίνει τον πωλητή και υπολογίζεται με συντελεστή 15% επί της διαφοράς της τιμής πώλησης ακινήτου και της τιμής κτήσης.

Η διαφορά που προκύπτει, μετά από κάποια απομείωση, ανάλογα με τα έτη διακράτησης του ακινήτου, φορολογείται με συντελεστή 15%.

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας

Αίρονται και τα τελευταία μέτρα κατά της Covid-19 που παρέμεναν σε ισχύ σε δομές Υγείας και κλειστές δομές κοινωνικής φροντίδας, μετά από απόφαση της 3ης Εθνικής Επιτροπής Αντιμετώ...

ΓΣΕΕ: Τι ισχύει για τις αργίες του Πάσχα

Διευκρινίσεις για τις αργίες του Πάσχα δίνει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας (ΓΣΕΕ). Συγκεκριμένα, η Συνομοσπονδία αναφέρει σε ανακοίνωσή της τα εξής: «Η Μεγάλη Παρασκ...

Φόρτωση άρθρων...