Τρίτη
27 Σεπτεμβρίου 2022

Ένταση στη δίκη Τοπαλούδη: Την Παρασκευή η απόφαση

Ελλάδα

Την Παρασκευή 20 Μαΐου θα εκδοθεί η απόφασή του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη τον Νοέμβριο του 2018 στη Ρόδο.

Στη σημερινή συνεδρίαση του δικαστηρίου δημιουργήθηκε ένταση όταν ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις των δικηγόρων.

Οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη αντέδρασαν έντονα όταν άρχισε να αναπτύσσει τα επιχειρήματά του ο δικηγόρος του κατηγορούμενου αλβανικής καταγωγής. Οι αστυνομικοί τους απομάκρυναν από την αίθουσα μέχρι να ηρεμήσουν.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου όταν ολοκληρώθηκαν οι αγορεύσεις ρώτησε τους κατηγορούμενους αν θέλουν να προσθέσουν κάτι σε όσα υποστήριξαν κατά τις απολογίες τους.

«Κυρία Πρόεδρε θέλω να πω ότι δεν φταίω», είπε ο Ροδίτης κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Αυτό το έχετε ξαναπεί. Κάτι άλλο;


Κατηγορούμενος: Όχι

Από την πλευρά, ο αλβανικής καταγωγής κατηγορούμενος του είπε: «Όπως είδατε δεν δέχομαι το βιασμό αλλά για όλο το άλλο θέλω να πληρώσω ήμουν συνεργός στην ανθρωποκτονία, έχω μετανοήσει, ζητάω βαθύτατη συγνώμη, αυτό το άτομο με έφερε στη χειρότερη οδύνη της ζωής μου αλλά θα πληρώσω γιατί εγώ φταίω. Πρέπει οι νέοι άνθρωποι να είναι αυτοβούλοι, να αγαπάνε την οικογένεια τους και να μην ακούνε τους φίλους τους όταν δεν πρέπει».

Πρωτόδικα οι κατηγορούμενοι καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία της κοπέλας και επιπλέον 15 κάθειρξη για τον ομαδικό βιασμό της.
 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη