Κυριακή
19 Μαΐου 2024

Εντυπωσιακές εικόνες από την αεροναυτική άσκηση «Eunomia 2/2021»

H άσκηση διεξήχθη για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο της τετραμερούς πρωτοβουλίας Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου.

Ελλάδα

Η τετραμερής αεροναυτική άσκηση «Eunomia 2/2021» στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου ολοκληρώθηκε στις 7 Οκτωβρίου.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η άσκηση διεξήχθη για δεύτερη χρονιά στο πλαίσιο της τετραμερούς πρωτοβουλίας Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας και Κύπρου.

Η «Eunomia 2/2021» αποτελεί μεγάλης κλίμακας άσκηση στην οποία η Ελλάδα συμμετείχε με μέσα και προσωπικό των τριών Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και της Διοίκησης Ειδικού Πολέμου του ΓΕΕΘΑ. Η Γαλλία, η Ιταλία και η Κύπρος έλαβαν μέρος με αεροπορικά και ναυτικά μέσα.

Ολοκλήρωση τετραμερούς αεροναυτικής άσκησης «Eunomia 2/2021»

Στις 7 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε η Ημέρα Διακεκριμένων Επισκεπτών της άσκησης. Τις δραστηριότητες παρακολούθησαν εκπρόσωποι και των τεσσάρων χωρών, μεταξύ των οποίων ο επιτελάρχης του ΓΕΕΘΑ αντιπτέραρχος Γεώργιος Φασούλας ως εκπρόσωπος του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο αρχηγός Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς αντιστράτηγος Δημόκριτος Ζερβάκης, η πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο Salina Grenet - Catalano, ο γενικός διοικητής Επιχειρήσεων της Μεσογείου της Γαλλίας υποναύαρχος Roux de Luze και ο ακόλουθος 'Αμυνας της Ιταλίας στην Ελλάδα σμήναρχος Efrem Moioli.

news
news

Κατά την συνεκπαίδευση, το προσωπικό των τεσσάρων χωρών εξασκήθηκε σε ευρύ φάσμα επιχειρησιακών αντικειμένων, που περιλάμβαναν επιχειρήσεις επιφανείας, αεροπορικές επιχειρήσεις, ασκήσεις έρευνας και διάσωσης καθώς και επιχειρήσεις ναυτικής αποτροπής - νηοψίες.

news
news

Η πρωτοβουλία Ελλάδας - Κύπρου - Γαλλίας - Ιταλίας, προστίθεται στην ανακοίνωση, καταδεικνύει τη συλλογική πρόθεση και δέσμευση των τεσσάρων κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ως προς την εφαρμογή και το σεβασμό του διεθνούς δικαίου της θάλασσας με σκοπό την ενίσχυση της ασφάλειας και σταθερότητας καθώς και την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

news
news
news

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 39χρονου για υποκίνηση βίας με αφορμή το αυριανό ντέρμπι ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αστυνομικές δυνάμεις στη Θεσσαλονίκη, ενόψει του αυριανού ντέρμπι Άρης – ΠΑΟΚ, στο Κλεάνθης Βικελίδης, το οποίο θα κρίνει ουσιαστικό το πρωτάθλημα της Su...

Τρεις συλλήψεις για αρχαιοκαπηλία στη Θεσσαλονίκη – Έκρυβαν εικόνες Αγίων, ιερά αντικείμενα και αρχαία νομίσματα

Στη σύλληψη τριών ατόμων, ενός 61χρονου, της 55χρονης συζύγου του και μίας 83χρονης γυναίκας, προχώρησαν αστυνομικοί του Τμήματος Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων της Διεύθ...

Σοκ στην Ημαθία: 23χρονη ξύπνησε με δύσπνοια και πέθανε – Ερευνώνται τα αίτια θανάτου

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Αλεξάνδρεια Ημαθίας, μετά τον απροσδόκητο χαμό μιας 23χρονης κοπέλας. Η νεαρή γυναίκα ξύπνησε το πρωί της Παρασκευής με έντονη δύσπνοια και κατέρρευσε...

Φόρτωση άρθρων...