Σαββάτο
27 Απριλίου 2024

Εντυπωσιακό βίντεο από τις προετοιμασίες για την καθέλκυση της φρεγάτας «Κίμων»

Ελλάδα

Στις αρχές Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε στο Λοριάν της Βρετάνης η επίσημη τελετή καθέλκυσης της πρώτης φρεγάτας FDI (Belh@rra) του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού με την ονομασία «Κίμων F-601» παρουσία του υπουργού Άμυνας Νίκου Δένδια, του Γάλλου ομολόγου του Σεμπαστιάν Λεκορνί αλλά και του Αρχηγού ΓΕΝ  Αντιναυάρχου Ιωάννη Δρυμούση,

Η Naval Group που συχνά μοιράζεται υλικό από την πορεία προόδου των εργασιών για τις ελληνικές φρεγάτες, δημοσίευσε τώρα ένα βίντεο που δείχνει τις πυρετώδεις προετοιμασίες στα ναυπηγεία της Βρετάνης πριν την καθέλκυση στις 4 Οκτωβρίου.

Ο «Κίμων» αποτελεί την πρώτη από τις τρεις ολοκαίνουργιες φρεγάτες Belharra που θα παραλάβει το Πολεμικό Ναυτικό. Το χρονοδιάγραμμα προβλέπει πως μέσα στο 2024 θα ακολουθήσουν οι δοκιμές του πλοίου και μέχρι τα τέλη του 2024 έως τις αρχές 2025 θα παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό και θα ενταχθεί στο στόλο.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα η δεύτερη φρεγάτα με την ονομασία «Νέαρχος» αναμένεται να παραδοθεί το φθινόπωρο του 2025 και η τρίτη φρεγάτα με την ονομασία «Φορμίων» αναμένεται να παραδοθεί στο Πολεμικό Ναυτικό εντός του 2026. 

 

Ακολουθήστε το Lykavitos.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις


Διαβάστε ακόμη

Εξαρθρώθηκε σπείρα που έκλεβε ΙΧ και σπίτια στην Αττική - Λεία πάνω από 146.000 ευρώ

Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής προχώρησε στην εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στις κλοπές ΙΧ, τα οποία στη συνέχεια χρησιμοποιούσα...

Φόρτωση άρθρων...